KaryaĞdi Hatun...

sevgi10

Üye
Üye
KaryaĞdi Hatun...
malzemeler:

  • 1 paket tuzsuz etimek,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su.
Süslemek İçin:
  • 1 adet nar,
  • Hindistancevizi.
Kreması İçin:
  • 1 kg. süt,
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu,
  • 2 kahve fincanı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 poşet krem şanti,
  • 1 su bardağı süt
hazırlanışı:
Etimekleri kırıp, tepsiye yerleştirin. Şekeri yakıp, karamel haline gelince 2 su bardağı su ile kaynatın. Etimeklerin üzerine dökün. Pirinç unu, toz şeker, vanilya ve 1 kg. süt ile krema yapın. Etimeklerin üzerine yayın. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, kremanın üzerine sıvayın. Üzerine hindistancevizi serpip, nar ile süsleyin.
tatli_karyagdi_hatun.jpg
 
Geri
Üst