Kayısılı Pasta

melegim

Yeni Üye
Üye
Kayısılı Pasta
- (10 Kişilik) Kayısılı Kek - Kayısılı pasta tarifi Kayısılı kek nasıl hazırlanır bu yazımızda bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler :

Kek Malzemesi
14 yumurta
1/2 kg toz şeker
1/2 kg un
Krema Malzemesi
15 Yumurta
500 gr kayısı püresi
1/2 kg toz şeker
1 kg şekersiz şanti

kayisili-kek-tarifi-3.jpg


Hazırlanışı:

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın.
Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın. Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin. Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün. Kekin tamamını krema ile kaplayın. Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz. Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst