kıymalı mantı

kıymalı mantı
kıymalı mantı mantı haşlama rüyada açmak açma oyunları açma oyunu
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]hamuru için :[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 tane yumurta,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 çay bardağı su, [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 kaşık yoğurt,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 çay kaşığı tuz,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]aldığı kadar un, [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]İç harcı:[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]300 gr. kıyma,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 tane soğan,[/FONT]
  • tuz, karabiber,
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]üzeri için:[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 kase yoğurt,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2-3 diş sarımsak,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]yarım çay bardağı sıvı yağ yada 2 kaşık tereyağ,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 çay kaşığı salça,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]karabiber, kırmızı biber, tuz[/FONT]
manti2.jpg
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı: [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeden sert bir hamur yoğurun ve 1 saat kadar dinlendirin. Sonra hamuru 2 parçaya ayırıp un yardımı ile yufkadan bıraz kalın acın. Bu arada iç harcınızı hazır edin. Soğanı 2-3 kaşık sıvı yağda bıraz kovurup kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymada pişince baharatlarını ve tuzunu ekleyip soğumaya bırakın. Actığınız hamuru minik karelere kesin. İç harcımnzdan ortalarına 1 er çay kaşığı koyup muska yanı (4 ucundan tutup yukarıda hepsını birleştirin). Bu işlemi hamur bitene kadar devam edin. Yayvan bir tencerede kaynayan suya mantıları dikkatli bir şekilde döküp hafifce karıştırıp haşlamaya bırakın. (ben su ölcüsünü az tutarım ve süzmem hafif sulu severim) Haşlanan mantıyı alacağı kadar bir tepsiye döküp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sıvı yağ veya tereyağla hazırlanmış salçalı bahartlı sosu da üzerine gezdirip servise sunun...[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Afiyet olsun![/FONT]
 
Geri
Üst