kolay cezerye tarifi

M

*Melek*

Forum Okuru
kolay cezerye tarifi
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz cezerye tarifi. BU LEZZETLİ TOPLARI UMARIM BEĞENİRSİNİZ...

Kullanılan Malzemeler:


  1. 2,5 su bardağı havuç rendesi
  2. 1 paket petit beurre bisküvi (küçük paketlerde =35 tane bisküvi içeriyor)
  3. 1 su bardağı şeker
  4. Göz kararı ceviz
  5. Hindistan cevizi

Hazırlık
  1. Havuçları temizce yıkayıp kabuklarını soyun
  2. Cevizleri küçük parçalara ayırın
  3. Bisküvileri ufalayın

Tarifin Hazırlanışı
  1. Şekeri ve rendelenmiş havucu bir tencereye alın. Ocakta hafif ateşte havuç suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Havuçlar şekeri ve kendi suyunu çekince altını kapatıp ılımaya bırakın.
  2. Şekerli havuç karışımı ılıyınca, içerisine ufak parçalara ayrılmış bisküvileri ve göz kararı cevizimizi ekliyoruz.
  3. İstersek küçük küçük top şekli veriyoruz, istersek de bir borcama yayarak, kesip kare şeklinde cezeryeler elde ediyoruz.(Tercihi size kalmış)
  4. Top şeklinde yapacağımız cezeryeler ellerimize yapışabiliyor, bunun için elimizi hafif ıslatarak cezeryenin yapışmasını önleyebiliriz. Top şekline getirdiğimiz cezeryeleri isteğe bağlı olarak hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
  5. Afiyet olsun !

690354f9f8e1cf405e.jpg
 
Geri
Üst