Kuymak(mıhlama)

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Kuymak(mıhlama)
yumurtalı mıhlama kuymak tarifi video kuymak nasıl yapılır video mıhlama nasıl yapılır yapımı
mihlama-9186.jpg







Malzemeler

2 su bardağı su
1 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
125 gr tereyağı

Yapılışı

Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin. Peynirini katın. Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin. Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın. Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin. Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapın.

Yemekçinin notu: Bu kuymağı fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz. Daha besleyici olması açısından özellikle sahurda pişirildiği zaman içine 2-3 adet yumurta kırabilirsiniz.

Yumurtaları dağıtmadan bütün olarak pişmesine dikkat edin. Sadece beyazının pişmesi yeterli olduğu için ateşten almaya 5 dakika kala yumurtaları kırın.
 
Geri
Üst