Lavaş Ekmeği

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Lavaş Ekmeği
lavaş ekmeği lavas ekmek tarifi lavas ekmegi tarifi lavaş ekmeği nasıl yapılır nasıl yapılır
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tuz
15 g. yaş maya
3,5 su bardağı özlü un
1 su bardağı buğday unu
Yeterince su
1çay kaşığı şeker



Hazırlanma Şekli


Un ile tuzu bir kapta karıştırın. Kapta suyun yarısıyla mayayı karıştırın. Un ortasını açın mayalı suyu koyup içine 1 çay kaşığı şeker atın üzerini un ile örtün. 10 dakika ılık bir yerde mayalandırın. Geri kalan unu ve suyu katarak elinize yapışmayan elastik bir hamur oluncaya kadar yoğurun. 1 saat kadar hacmi iki katı oluncaya kadar hamuru ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru top haline getirin. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Teflon tavayı ateşte ısıtın. Hamur toplarını açabildiğiniz kadar ince açın, fazla unu silkeleyerek tavada pişirin. Bir yüzünü 1 dakika kadar diğer yüzünü 30 sn. kadar pişirmeniz (hafif kızarmış) yeterli olacaktır.
 
Geri
Üst