Magnezyum bakımından zengin besinler

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Magnezyum bakımından zengin besinler
magneyum içeren yiyecekler,magnezyum olan meyveler,hangi besinlerde magnezyum var,magnezyum bakımından zengin besinler nelerdir,hangi besinler magnezyum bakımından zengindir
magnezyum_iceren_besinler.jpg


Magnezyum diğer tüm mineraller gibi vücudumuzda hayati öneme sahip minerallerden bir tanesidir. Vücudumuzda bizden habersiz meydana gelen yüzlerce mühim reaksiyon için gerekli olan bir mineraldir.

Vücuttaki magnezyumun yaklaşık dörtte üçü kemiklerde, diğer kısmı ise yumuşak dokularda ve vücut sıvılarında bulunur. Doğada yaygın olarak bulunur; deniz suyu, kaynak suları ve tüm yeşil bitkiler magnezyum taşır.

MAGNEZYUMUN FAYDALARI

Magnezyumun faydalarından birkaçı aşağıda sıralanmıştır.
• Hücrelerin enerji üretiminde rol oynar.
• Stresi önleyici özelliği vardır. Kalsiyumla birlikte doğal sakinleştirici olarak kullanılır.
• Magnezyum kalp atış hızını iyileştirir,
• Kan damarlarını açar ve kan pıhtılaşmasını ve kalp krizlerini önler.
• Kramplar, astım, böbrek taşları, diyabet, yüksek kan basıncı, migren ve tansiyon baş ağrıları, adet öncesi gerginlik ve osteoporozis dâhil birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
• Kemik ve dişlerin gelişimi için gerekli olan kalsiyumun kullanılabilmesi için gereklidir.
• Dinlenme ve rahat bir uykuya yardım eder.
• Stres, gebelik, emzirme, hastalıklardan sonraki iyileşme dönemlerinde magnezyum ihtiyacı artmaktadır.

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİDE NE GİBİ BELİRTİLER ORTAYA ÇIKAR?

• Kronik yorgunluk
• Depresyon
• Kramplar ve seğirmeler

MAGNEZYUM İÇEREN BESİNLER NELERDİR?

Özellikle koyu yeşil sebzeler yapılarında bulunan klorofil molekülü sayesinde magnezyum minerali bakımından zengindirler. Badem, çekirdekler, soya fasulyesi, rafine edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek doğal magnezyum kaynaklarıdır.
Bunun yanı sıra kakao tozu, muz, avokado, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği, kepek, fındık, yer fıstığı ezmesi, buğday gevreği, patlamış mısır, tahıl ekmeği, balık ve tavuk eti, peynir, yumurta, patates ve portakalda da bol miktarda magnezyum bulunmaktadır.

NEDEN MAGNEZYUM KAYBEDİYORUZ?

Günümüzde magnezyum kullanımı günden güne azalmaktadır. Hızla kirletilen çevremiz ve hava kirliliği başrolleri paylaşmaktadır. Buna bağlı olarak da potasyumlu gübreler ve asit yağmurları toprağın ve neticesinde bitkilerin magnezyum içeriğini azaltmaktadır. Bu da bitkilerin daha az magnezyum içermesine neden olmaktadır.
İşleme tabi tutulmuş yiyecekler ve sert suların yerine işlenmiş suların tüketilmesi de magnezyum alımını azaltan faktörlerdendir. Örneğin beyaz un da yapılan işlemler undaki magnezyum miktarını azaltmaktadır.
 
Geri
Üst