Mantar Çeşitlerine Göre Pişirilme Yöntemleri

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Mantar Çeşitlerine Göre Pişirilme Yöntemleri
mantar nasıl pişirilir
mantar pişirme yöntemleri




Sevgili melekler, bu sayfamızda mantar severler için mantar çeşitlerine göre pişirme yöntemleri hakkında bilgiler vermek istiyoruz sizlere...



mantar-dd.jpg



Düğme mantarı

Beyaz mantar olarak da bilinen bu mantar çeşidi çok yaygındır. Daha kolay bulunabilen bu mantarlar genellikle çorbalarda, pizzalarda ve fast food yiyeceklerde kullanılır. ufak küpler halinde kesilip beyaz şarap veya zeytinyağında sotelendiğinde oldukça lezzetli bir hal alır.

Portobello Mantarı

Geniş bir şapkası ve etli bir dokusu olan bu mantarlar özellikle etle birlikte tercih edilir. Izgarası yapılabilen bu mantarların ufakları çorbalarda da kullanılabilir.

Şitake Mantarı

Özellikle asya mutfağına özgü yemeklerde kullanılan bu mantarlar sebzelerle birlikte kızartılıp pilavın yanı sıra servis edilebilir. Makarna ve salata içerisinde de kullanılabilir.

Kavak Mantarı

Diğer mantar türlerine göre daha az bulunan bu mantarın renkleri gri ve kahverengi arasında değişir. Kremalı soslarda, et yemeklerinde ve deniz ürünleri tariflerinde kullanılır.
 
Geri
Üst