Mantar mantası tarifi...

sevgi10

Üye
Üye
Mantar mantası tarifi...
Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarmısak
  • 250 gram yoğurt
Yapılışı

[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Temizlenip ayıklanan mantarlar kuşbaşından daha küçük boyutta doğranır. 60 gram tereyağıyla hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak ve tuz karıştırılır. Kavrulan mantar tabağa alınır, üzerine hazırlanan yoğurt dökülür. Kalan tereyağı kırmızı toz biberle kızartılıp, sıcak olarak mantar ve yoğurtlu tabağın üzerine dökülüp servise hazır hale getirilir. [/FONT]
 
Geri
Üst