Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi
doldurulmus hindi hindi tarifleri tarifi nasıl doldurulur nasil doldurulur
Yılbaşı akşamı sofraları şenlendiren hindi tariflerinden biri olan lezzetiyle ve görüntüsüyle gönüllerde taht kuracak mantarlı ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifini sizler için paylaşıyorum.Afiyet olsun canlarım:)
yilbasi-hindisi-tarifi2-7213.jpg



Malzemeler: 10-12 kişilik
5-8 kg’lık bütün hindi
yarım limonun suyu
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı yoğurt
iç pilav için: 4 su bardağı pirinç
5 su bardağı tavuk suyu
2 adet soğan
200 gram tereyağı
1 su bardağı konserve mantar
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı karabiber, tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı yenibahar
yarım demet maydanoz
2 su bardağı haşlanıp ayıklanmış kestane

Hazırlanışı: Bütün hindiyi yıkayıp temizleyin. Limon suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu karıştırıp hindinin üzerine sürün. Fırın poşetine yerleştirerek, 200 derecede fırında iki buçuk saat pişirin. Pilav için, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. İnce doğranmış soğanları ilave edip, kavurma işlemini sürdürün. Önce fıstık, üzüm ve mantar, 5 dakika sonra tuz, karabiber, tozşeker ve 5 bardak kaynar suyu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin altını kapatıp, yenibahar ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Demlenmeye bırakın. Daha sonra kestaneleri ilave edin. Pilavı hindiye doldurarak servis yapın
 
Geri
Üst