mantı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
mantı
MANTI
Malzemesi:500 gr kıyma, 500 gr un, 1 yumurta, 3-4 diş sarımsak, 3 adet kuru
soğan, 500 gr yoğurt, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1-2 kaşık salça, karabiber,
kırmızı biber, tuz, sumak
Yapılışı: Tuz, yumurta ve unu karıştırarak hamuru iyice yoğurun. Oklava ile
ince hamur açın. Üst üste dikdörtgen şeklinde katlayıp, minik kareler halinde
kesin. Kıymaya rendelenmiş soğanı, kırmızı ve karabiberi katıp, yoğurun.
Kestiğiniz kare hamurların içine hazırladığınız kıymayı yerleştirerek, karşılıklı uçları çarpraz getirerek kapatın. Mantıları suda haşladıktan sonra suyunu dilediğiniz kadar süzün.
İçine salça ve tereyağıyla hazırladığınız sosu katın. Üzerine biraz sarımsaklı
yoğurt gezdirdikten ve sumak ektikten sonra mantınız hazır.
Aklınızda bulunsun: Hamur karelerini ne kadar küçük doldurursanız, Kayseri
mantısını o kadar iyi hazırlamış sayılırsınız.
Hamuru yoğururken, normalden daha sert olmasına dikkat edin.
Doldurduğunuz mantıları, pişene kadar yapışmamaları için geniş bir temiz bez
yada kağıt üzerine yayarak bekletin.
Haşlandıktan sonra suyunun miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz, ama
suyun bir kısmını döktükten sonra mantıların dibe çökmemesi için bir bardak
soğuk su ilave etmeyi unutmayın.
Mantı Kayseri'de çorba niyetine yenir ve sulu hazırlanır. Salçalı yağlı sosu
her ne kadar suyunun içine atmanız gerekiyorsa da, dilerseniz üzerine sos
olarak da kullanabilirsiniz.
Doldurduğunuz mantı çok gelirse torbaya doldurup, deep freezde uzun süre
saklayabilirsiniz.
Sarımsaklı yoğurdun üzerine baharatçılardan alacağınız sumağı da eklerseniz,
hakiki Kayseri mantısı yiyorsunuz demektir.Afiyet olsun.
 
Geri
Üst