Meleklerimize bol köpüklü kahve yapmanın sırları

narçiçeğimm

Daimi Üye
Üye
Meleklerimize bol köpüklü kahve yapmanın sırları
İyi kahve
İyi kahve nasıl yapılır
İyi kahve yapmanın sırları


Atalarımız bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır demişler.Kahve tiryakileri iyi bilir kahvenin bol köpüklüsü makbuldür.Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır kahve yaparken nelere dikkat edilir.Aşağıdaki makalemizde sizinle paylaştık melekler.Afiyet olsun.


88-308.jpg



- Eğer vaktiniz ve sabrınız varsa, kahve çekirdekleri kendiniz kavurun ve öğütün... Taze kavrulup öğütülen kahve her zaman daha başarılı sonuç verir. Çünkü kahve yağları beklemiş kahveye kıyasla çok daha iyi durumda olacaktır. Kavurma kısmı biraz zahmetli olduğundan, sadece öğütmekle de yetinebilirsiniz. Basit bir el değirmeni ile kahvenizi çok kısa bir sürede rahatlıkla öğütebilirsiniz.


- Eğer önceden kavrulup öğütülmüş kahve alacaksanız, iyi bir markanın yeni tarihli ürününü alın. Kahve alırken rutubetli bir kaşık kullanmayın. Kahve kutunuzun ağzını sıkıca kapatın. Uzun süre beklemiş kahve kullanmayın.


- Mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın. Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır.


- Beklemiş kahveyi ısıtıp tekrar tüketmeyin. En fazla yarım saat içinde kahve bütün güzel özelliklerini yitirmiş olur...


- Kahvenizi temiz bir cezvede pişirin. Deterjan kalıntılarının iyice temizlendiğinden emin olun. Kullandığınız deterjanlar kokusuz olursa çok daha iyi sonuç alırsınız.
 
Geri
Üst