Meyveler hakkinda

CaRiZmA

Vip Melek
Üye
Meyveler hakkinda
Hangi meyvenin ne yararı var?
* Bi kere vücudumuzun başlıca düşmanı olan kolesterol hiçbir meyvede yoktur!
  • Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketirsek beynimizdeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızamızı canlandırır!
  • Meyveler mükemmel lif kaynağıdır!
  • Meyveler vitamin ve mineral açısından çok zengindir!
  • Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar! (Ancak rejim sırasında kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak durun)
  • Bol miktarda antioksidan içerirler!
  • Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır!
kiraz
* Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir,
  • Kolesterolü ve kan şekerini düşürür,
  • Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler,antioksidan etki yapar,
  • Kabızlık gidericidir,
  • Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur,
  • Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker,
  • Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur,
  • Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır;
(100 gr. kiraz=70 kalori)
üzüm
* Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler,
  • Karaciğeri temizler,
  • Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir,
  • Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir,
  • Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır
  • Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerektiğini de unutmayın;
(100 gr. üzüm=65 kalori)
şeftali
* Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur,
  • Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır,
  • Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar,
  • İdrar sökücüdür;
(1 adet orta şeftali=42 kalori)
kayısı
* Kan yapıcıdır, kansızlığa iyi gelir,
  • Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri vardır,
  • Özellikle akciğer kanserinin önlenmesinde yardım eder,
  • Kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde yardımcıdır,
  • Kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır,
  • Sinirleri gevşetip uyku verir
  • Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalıdır,
  • Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katar;
(1 adet kayısı=15 kalori)
incir
* Bağırsakları çalıştırır,
  • Enerji verir,
  • Cinsel güce yardımcıdır,
  • Yüksek kan basıncını düşürür,
  • Kemik yoğunluğunu arttırır;
(1 adet orta incir=37 kalori)
ananas
* Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar,
  • Sindirimi kolaylaştırır,
  • İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir;
(1 kalın dilim ananas=43 kalori)
elma
* Kanı ve böbrekleri temizler,
  • Cilde parlaklık ve güzellik verir,
  • Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir,
  • Kolesterolü düşürür,
  • Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder,
  • Baş ağrısına iyi gelir,
  • Yüksek tansiyonu düşürür,
  • Kan şekerini kontrol altında tutar,
  • Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir,
  • Uykusuzluğa iyi gelir,
  • Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar;
(1 adet küçük elma=63 kalori)

muz

* Kalbe ve kas sistemine yararlıdır,
  • Yorgunluğa ve ishale birebirdir,
  • Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir,
  • Uykuyu düzene sokar,
  • Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur,
  • Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır,
  • Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir;
(1 adet muz=105 kalori)
kivi
* Başlı başına bir C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır,
  • Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı korur,
  • Antioksidan özelliği vardır,
  • Kan şekeri kontrolü için yararlıdır,
  • Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Astıma karşı koruma sağlar,
  • Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır;
(1 adet kivi=46 kalori)
vişne
* Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir,
  • Diyareyi keser,
  • Ateş düşürür,susuzluğu giderir.
  • Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir;
(100 gr. vişne=50 kalori)
greyfurt
* Soğuk algınlığına iyi gelir,
  • Sindirimi uyarır,
  • Diş etlerinin kanamasını azaltır,
  • Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır,
  • Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır,
  • Tansiyonu dengeler,
  • İdrar sökücü özelliği vardır
*Yağlı yemeklerin ardından içilen greyfurt suyu yediklerinizin ağırlığını giderir;
(1 adet greyfurt=50 kalori)
portakal
* Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder,
  • İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır,
  • Kalp hastalığı ve felçten korur,
  • Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar,
  • Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır,
  • Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur
  • İçindeki potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması önler,
  • Bağırsak gazlarını söker,bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar,
  • Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar,
  • Safra salgısını arttırır;
(1 adet portakal=60 kalori)
çilek
* Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır,
  • Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.
  • Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır,
  • Kansere yakalanma riskini azaltır,
  • Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir,
  • Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir,
  • Yüksek ateşi düşürür,
  • Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller,
  • Cilde canlılık kazandırır;
(100 gr. çilek=30 kalori)
armut
* Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır
* Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır,
*Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir;
(1 adet küçük armut=82 kalori)
kavun
* Kanı temizler,
  • Antioksidan özelliği vardır,
  • Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir,
  • Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir;
(100 gr. kavun=26 kalori)
karpuz
  • Böbreği temizler,
  • Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir,
  • Tatlı, sulu karpuz doğada bulunan en önemli antioksidanlarla doludur,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı olur,
  • Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir.
(100 gr. karpuz=30 kalori)



alınt
 
Geri
Üst