midye poğaça

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
midye poğaça
midye poğaça midye pogaca poğaçası poca istiridye poğaça
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
2 yumurta beyazı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
Arasına sürmek için 150 gr tereyağı

İç harcı:
Beyaz peynir, maydanoz

Hamur için gereken bütüm malzemeler yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edildikten sonra mayalanmasını beklemeden 4 parçaya bölünür. Her parça orta büyüklükte açılır. Birinci hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürülür, ikinci hamur üzerine kapatılır ve onun da üzerine tereyağ sürülür. Rulo şeklinde sarılır. Kalan iki hamurda aynı şekilde hazırlanıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurlar 2 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen yeri altta kalacak şekilde çevirilir ve bastırılarak büyütülür. Ortasına peynirli harç koyulur ve poğaça yapar gibi kapatılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek kızarana kadar pişirilir.
 
Geri
Üst