muzlu çikolu tart

çılgınım

Yeni Üye
Üye
muzlu çikolu tart
Muzlu çikolatalı tart

spacer.gif
1997112731.jpg

Hazırlama süresi 30 dakika
10 kişilik
Malzemeler:
  • 150 gram sütsüz çikolata
  • 50 ml. süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 30 gram pudra şekeri
  • 4 adet küçük muz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • 250 gram un
  • 125 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 30 gram çikolata rendesi
Hazırlanışı:
Tart hamuru için verilen tüm malzemeyi mutfak robotunda karıştırıp top haline getirin. Bir folyoya sarın ve 30 dk buzdolabında bekletin.
26 cm çapında tart kalıbını hafifçe yağlayın ve hafifçe unlanmış tezgahta 28 cm çapında açın. Merdaneye dolayarak tezgahtan alıp tart kalıbının üzerine koyun.
Merdanaye sardığınız hamuru açıp kalıba yerleştirin. Çatalla üzerine delikler açın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-30 dk pişirip soğumaya bırakın.
Çikolatayı parçalara bölün. Süte katıp hafif ateşte karıştırarak eritin, biraz soğumaya bırakın.
Yumurta sarısı ve pudra şekerini mikserle 5 dk çırpın. Soyulmuş bir adet muzu püre haline getirip çikolata ile çırpmadan yumurtalarla karıştırın.
Kremşantiyi soğuk süt ile çırpın, kremaya ekleyin. Çikolatalı kremayı tartın üzerine sürüp en az 1 saat buzdolabında bekletin.
3 adet muzu soyun, dilimleyin. üzerlerine limon suyu sürün. Tartın üzerine rende çikolatayı serpip muz dilimleri ile süsleyin.
 
Geri
Üst