Nefes alamıyorum yardımcı olun

Buse00

Üye
Üye
Nefes alamıyorum yardımcı olun
11-12 gündür nefes alamıyorum gibi sanki alırken nefesim yetmiyor ciğerlerim şişmiyor gibi acile bile gittim serum taktı hava verdi geçmezse psikiyatriye görün dedi hatta nazar vardır dediler okudular herkes buna inanır mı bilmiyorum tabiki ama ne yaptıysam geçmedi rica ediyorum yardımcı olun ne yapabilirim bunun için sanki göğsümde yumruk şeklinde korkuda var hem nefesim yetmiyor hem aklıma gelince o korku daha da panik yaptırıyor daha da alamıyorum rica ediyorum aranızda bunu yaşayan varsa veya bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gerçekten zor durumdayım ve çok rahatsız oluyorum atlatmam gerek bunu

11-12 gündür nefes alamıyorum gibi sanki alırken nefesim yetmiyor ciğerlerim şişmiyor gibi acile bile gittim serum taktı hava verdi geçmezse psikiyatriye görün dedi hatta nazar vardır dediler okudular herkes buna inanır mı bilmiyorum tabiki ama ne yaptıysam geçmedi rica ediyorum yardımcı olun ne yapabilirim bunun için sanki göğsümde yumruk şeklinde korkuda var hem nefesim yetmiyor hem aklıma gelince o korku daha da panik yaptırıyor daha da alamıyorum rica ediyorum aranızda bunu yaşayan varsa veya bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gerçekten zor durumdayım ve çok rahatsız oluyorum atlatmam gerek bunu

Merhaba Buse

Nefes alamaman ve bunun 11-12 gündür olması akla bunun psikolojik nedenlerden değil de sanırım fizyolojik sebeplerden olacağını düşündürüyor . Sana tavsiyem bir dahiliye uzmanına öncelikle gitmen ve akciğerlerinin kontrol edilmesi nefes yollarının incelenmesi kan testlerinin yapılması olacak bu anlattığın hikaye bana kan değerlerinin düştüğünü düşündürüyor bir uzmana mutlaka görünmen de fayda var her şeyin normal çıkarsa psikoloik bir neden aranmak lazım ki bunun için de psikologa gitmen gerekir nefes alamama durumu genel de psikolojik sebeplere dayanıyorsa panik atak belirtisi de olabilir ama her ne sebepten ise tedavi olman gerekir. unutma önce bir dahiliye uzmanı görsün derim.

Merhaba Buse

Nefes alamaman ve bunun 11-12 gündür olması akla bunun psikolojik nedenlerden değil de sanırım fizyolojik sebeplerden olacağını düşündürüyor . Sana tavsiyem bir dahiliye uzmanına öncelikle gitmen ve akciğerlerinin kontrol edilmesi nefes yollarının incelenmesi kan testlerinin yapılması olacak bu anlattığın hikaye bana kan değerlerinin düştüğünü düşündürüyor bir uzmana mutlaka görünmen de fayda var her şeyin normal çıkarsa psikoloik bir neden aranmak lazım ki bunun için de psikologa gitmen gerekir nefes alamama durumu genel de psikolojik sebeplere dayanıyorsa panik atak belirtisi de olabilir ama her ne sebepten ise tedavi olman gerekir. unutma önce bir dahiliye uzmanı görsün derim.
Ciğerlerime falan bakıldı hiçbir sorunun yok dedi doktor serumdan havadan sonra devam ederse psikiyatriye görünsen iyi olur dedi takıntı yapmışsın korkuyu belli ki dedi çarşamba oraya da randevu aldım gidicem ama belli ki apaçık psikolojik sormak istediğim şey nasıl atlatabilirim ben bu durumu doktorla ilaçla değil de kendi kendime nasıl yenebilirim bu durumu çok fazla rahatsız ediyor çünkü nefesim yetmiyor gibi alınca

Ciğerlerime falan bakıldı hiçbir sorunun yok dedi doktor serumdan havadan sonra devam ederse psikiyatriye görünsen iyi olur dedi takıntı yapmışsın korkuyu belli ki dedi çarşamba oraya da randevu aldım gidicem ama belli ki apaçık psikolojik sormak istediğim şey nasıl atlatabilirim ben bu durumu doktorla ilaçla değil de kendi kendime nasıl yenebilirim bu durumu çok fazla rahatsız ediyor çünkü nefesim yetmiyor gibi alınca

Merhaba Buse ,

Sana bir kaç tavsiye de bulunabilirim. Madem psikolojik ve fiziksel tetkiklerinde bir şey çıkmadı öyleyse şöyle düşünelim; bu rahatsızlığa neden olabilecek bir şeyler yaşadın ki son zamanlar da böyle bir şey ortaya çıktı. Biraz düşün seni etkileyen ve nefes almanı güçleştiren stres oluşturan olayları ya da olayı bulacaksındır. O olay ne ise ya da seni etkileyen tetikleyen ne ise olduğu gibi kabullen ve itme. Nefes konusunda sana o kadar çok şey yazabilirim ki ama kısaca şunu diyebilirim sana seni panik atak hale getiren şeyi bulmalısın aslında durumun biraz panik atağa benziyor. öncelikle sakinleşmelisin hatta bunun için sakinleştirici melisa çayı iç ve sonra nefes alacaksın. Sana nefes egzersisi öneriyorum. Sırt üstü yatıyorsun gevşiyorsun bütün her hücreni adeta özgür bırakıyorsun ve burnundan yavaş yavaş nefes alıyorsun ta kiciğerlerinin son haddine kadar hatta zorlamalısın son haddinde ve nefesini 3-4 saniye tutuyor sonra ağzından yavaş yavaş veriyorsun bunu en az 15-20 defa tekrar edince bütün hücrelerine oksijenin nasıl gittiğini göreceksin ve vucudunda karıncalanmalar hissedeceksin.
Bir de şunu düşün nefes almak ve vermek aslında buluşma ve ayrışmadır , nefes alarak oksijenle buluşuyor vererek okjijenden yani havadan ayrışıyorsun . nefes alamamak ve verememenin temelinde de aslında bu vardır yani hayatında buluşma ve ayrışmalar sağlıklı değildir. Bu buluşma ve ayrışma olayını kendinde de çözmelisin. Bizler hayatımızın her anında aslında birşeylerden ayrışır birşeylerle buluşuruz şöyle düşün mutfaktan ayrışır salonla buluşuruz yani mutfaktan çıkar salona geçeriz, işten ayrışır evle buluşuruz bu herşeyde böyledir. Düşün bakalım aklın düşüncelerin nerede neyden ayrışamadı.. Ayrıca iyi bir psikologa gitmeni de öneririm .

Geri