Nohutlu dana yahni

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Nohutlu dana yahni
nohutlu dana yahni nohutlu et
[1]3122008163347_9695.jpg



NOHUTLU DANA YAHNİ


KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk


Malzemeler:


750 gr dana kuşbaşı 6 kiraz domates 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 2 çorba kaşığı küp doğranmış sarı ve kırmızı dolmalık biber 10 arpacık soğan 1 soğan 4 diş sarımsak 100 gr tere 1.5 su bardağı sıcak su 2 taze soğan sapı Bir kaç dere otu dalı


Hazırlanışı: *Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Arpacık soğanları soyun. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın.


*Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın. Et, soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Et suyunu salıp çekince unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.


*Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin. Arpacık soğanları ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin.


*Nohut ve biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın.


*Taze soğan saplarını doğrayın. Yahniyi servis tabağına alın. Üzerine dereotu ile taze soğan saplarını serpiştirip sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst