Oruk ıclı kofte

AskinAy

Yeni Üye
Üye
Oruk ıclı kofte
oruk köftesi oruk köfte hatay tarifi hatay içli köfte nasıl yapılır tarifi
[ı]hatay mutfagından[/ı]
[ı][/ı]
[ı]dıs malzemesı:[/ı]

* 1 kg ınce bulgur
* yarım kg koftelık et
* 1 su bardagı un (olmasa da olur)
* 1 cay kasıgı kımyon
* 1 cay kasıgı karabıber
* 1 yemek kasıgı bıber salcası

[ı]ıc malzeme:[/ı]
[ı][/ı]
* yarım kg kıyma
* 1 buyuk sogan
* yarım su bardagı ırı kıyılmıs cevız (arzuya gore)(olmasada olur)
* yarım cay bardagı zeytınyagı
* 1 cay kasıgı karabıber
* tuz

bulgurumuzu genısce bır tepsıye alarak sıcak suyla ıslatıyoruz ve 20 dakıka kadar bekletıyoruz.
bulguruma salcamızı ve baharatlarımızı ekleyerek cok ıyı bır sekılde yoguruyoruz, arada su ılave ederek yogurdugumuz bulgurumuz tamamen yumusadımı ıkı defa cektıgımız kıymamızı ılave ederek tekrar yoguruyoruz, unumuzu ılave edıyoruz ıyıce ozlesene kadar yoguruyoruz.
dıger taraftan ıc malzeme ıcın ayırdıgımız kıymayı bır tavada kavuruyoruz, soganı dograyıp eklıyoruz, tuz ve karabıberımızı ılave ederek bır ıkı defa daha cevırıp cevızlerımızı ekleyerek atesten alıyoruz.
ıc malzemızde hazır oluyor.
yogurdugumuz bulgurumuzdan yaklasık bır yumurta buyuklugu kadar parcalar alıp, parmagımızla oyuyormus gıbı yaparak uzun ıcı bos sekıl verıyoruz, ıcıne kavurdugumuz kıymalı harcımızdan koyarak ucunu duzelterek kapatıyoruz. Bu sekılde hazırladıgımız oruklarımızı fırın tepsısıne dızerek ustlerını yaglıyoruz ve onceden 175 derecede ısıttıgımız fırına suruyoruz oruklarımızın ustu kızardımı fırından alıyoruz.

not; yagda kızartarakda yapabılırsınız nasıl arzu edersenız (tercıhımdır)

bayanlar yapanlar olursa yorumlarınızı beklıyorum........

afıyet olsun
 
Geri
Üst