Patatesli rulo börek ***

Gül Hanım

Yeni Üye
Üye
Patatesli rulo börek ***
patatesli rulo börek yufkalı rulo börek yufkalı patatesli yufka böreği yufka böreği
MALZEMELER:
3 adet yufka
7 adet patates
1 çorba kâsesi lor peyniri
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
üzeri için:
1 kâse yoğurt
1 yumurta
bir tutam tuz

YAPILIŞI:
Patateslerin kabuklarını soyup dörde bölerek haşlayın ve taneli kalacak şekilde ezin. İçine lor peynirini, yumurtayı, sütü, sıvı yağı, tuzu ve baharatları katıp karıştırın. Yufkanın birini yayıp hazırladığınız harcın 1/3 ünü yufkanın üzerine iyice yayın. Üzerine diğer yufkayı kapatıp kalan harcın yarısını yayın. Son yufka için de aynı işlemi yapın. Üç kat olarak hazırladığınız yufkaları ucundan başlayarak dikkatli bir şekilde rulo yapın. Strech folyo ile sarıp buz dolabında bir gece bekletin. Ertesi gün birer parmak genişliğinde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine yatay olarak dizin. Üzeri için yoğurt, yumurta ve tuzu çırparak bir sos oluşturun ve böreklerin üzerine paylaştırın. Dilerseniz en üstünü pul biber ve nane ile süsleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...
 
Geri
Üst