Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antepfıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.
Ispanaklı İrmik Tatlısı
Malzemeler
15-20 adet yaprak ıspanak
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilyalı puding
4 su bardağı süt
1 paket vanilin
8 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
15-20 adet ıspanak yaprağını ayıklayın ve yıkayın. 1 su bardağı su ile rondo da çekin. 4 su bardağı sütün içerisine rondo da çektiğiniz ıspanağın suyunu, 8 yemek kaşığı toz şekeri ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin. Karışımı koyulaşana kadar pişirin. En son 1 paket vanilini koyup su ile ıslattığınız borcama boşaltın. Borcama döktüğünüz karışım soğuya dursun diğer taraftan küçük bir tencerede 3 su bardağı süt ile 1 paket vanilyalı yada arzunuza göre meyveli pudingi pişirin ve tatlının üzerine dökün. Dilimleyerek servis yapın.
Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler
3 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
Tarçın üzerine serpmek için.
Hazırlanışı
1. Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz.
2. Üzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 -3 dakika kavuruyoruz.
3. Süt ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz.
4. Katılaşana kadar sürekli karıştırıyoruz.
5. Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz.
6. Üzerine tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz.