Melekler Mekanı
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
PORTAL
Soru Sor
Sağlık Sorusu
Hamilemiyim Sorusu
Cinsellik Sorusu
Hamilemiyim
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Melekler Mekanı
Guinnes Rekorlar Kitabı
Bilmedikleriniz
Faydalı Bilgiler
PÜf Noktalar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Misafir" data-source="post: 6818"><p>karıncalar nasıl yok edilir hamam böceği nasıl yok edilir karınca tıkalı lavabo açılır karıncaları edebiliriz</p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">Limon Kabukları </span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: #FF9900"><span style="font-family: 'Verdana'">Domates Kabukları</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Verdana'">Soğan Soyarken</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Verdana'">Mayonez Hazırlama</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">Kuru Bakliyat</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: #FF9900"><span style="font-family: 'Verdana'">Soslar</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Verdana'">Kahve Nemli İse </span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Verdana'">Tuzluk Tıkanıyorsa</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Tuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">Kolay Soğutma</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Buzdolabınız bozuldu, yada artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atin. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: #FF9900"><span style="font-family: 'Verdana'">Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Tencereye birkaç parça çiğ patates atin. Fazla tuzu çekecektir.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Verdana'">Soğan Soyarken</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Verdana'">Patates Pişirmenin Püf Noktası</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: #FF9900"><span style="font-family: 'Verdana'">Bakır Kapların Parlatılması</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakiri ovun. Kaplarınız pırıl pırıl olur.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Verdana'">Sıktığınız Limonları Atmayın</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Verdana'">Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir?</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Önce deterjanla yıkanır. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahve telvesi ilave edilir. Bir süre bu şekilde sallanan sise kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">Mutfakta Tıkalı Lavaboların Açılması</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: #FF9900"><span style="font-family: 'Verdana'">Soğan Kokusu Ellerden Nasıl Çıkarılabilir?</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu isleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Verdana'">Mutfaktaki Haşerelerle Savaş</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Mutfakta özellikle dolaplarda dolasan hamam böceği, karınca gibi haşereyi yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşerenin dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Verdana'">Kavanoz Kapakları</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da sıkışan kapaktan kurtulabiliriz.</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">Ekmek</span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.</span></strong></p><p> </p><p> <strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>Balık Kokusu</strong></span></span><span style="font-family: 'Verdana'">Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Misafir, post: 6818"] karıncalar nasıl yok edilir hamam böceği nasıl yok edilir karınca tıkalı lavabo açılır karıncaları edebiliriz [B][COLOR=green][FONT=Verdana]Limon Kabukları [/FONT][/COLOR][COLOR=green][/COLOR][FONT=Verdana]Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz [/FONT][/B] [B][COLOR=#FF9900][FONT=Verdana]Domates Kabukları[/FONT][/COLOR][COLOR=#FF9900][/COLOR][FONT=Verdana]Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. [/FONT][/B] [B][COLOR=blue][FONT=Verdana]Soğan Soyarken[/FONT][/COLOR][COLOR=blue][/COLOR][FONT=Verdana]Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun. [/FONT][/B] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]Mayonez Hazırlama[/FONT][/COLOR][COLOR=red][/COLOR][FONT=Verdana]Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin. [/FONT][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana]Kuru Bakliyat[/FONT][/COLOR][COLOR=green][/COLOR][FONT=Verdana]Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin. [/FONT][/B] [B][COLOR=#FF9900][FONT=Verdana]Soslar[/FONT][/COLOR][COLOR=#FF9900][/COLOR][FONT=Verdana]Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz. [/FONT][/B] [B][COLOR=blue][FONT=Verdana]Kahve Nemli İse [/FONT][/COLOR][COLOR=blue][/COLOR][FONT=Verdana]Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun [/FONT][/B] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]Tuzluk Tıkanıyorsa[/FONT][/COLOR][COLOR=red][/COLOR][FONT=Verdana]Tuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz [/FONT][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana]Kolay Soğutma[/FONT][/COLOR][COLOR=green][/COLOR][FONT=Verdana]Buzdolabınız bozuldu, yada artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atin. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır. [/FONT][/B] [B][COLOR=#FF9900][FONT=Verdana]Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca[/FONT][/COLOR][COLOR=#FF9900][/COLOR][FONT=Verdana]Tencereye birkaç parça çiğ patates atin. Fazla tuzu çekecektir. [/FONT][/B] [B][COLOR=blue][FONT=Verdana]Soğan Soyarken[/FONT][/COLOR][COLOR=blue][/COLOR][FONT=Verdana]Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz. [/FONT][/B] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]Patates Pişirmenin Püf Noktası[/FONT][/COLOR][COLOR=red][/COLOR][FONT=Verdana]Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur. [/FONT][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana]Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?[/FONT][/COLOR][COLOR=green][/COLOR][FONT=Verdana]Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar. [/FONT][/B] [B][COLOR=#FF9900][FONT=Verdana]Bakır Kapların Parlatılması[/FONT][/COLOR][COLOR=#FF9900][/COLOR][FONT=Verdana]Bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakiri ovun. Kaplarınız pırıl pırıl olur. [/FONT][/B] [B][COLOR=blue][FONT=Verdana]Sıktığınız Limonları Atmayın[/FONT][/COLOR][COLOR=blue][/COLOR][FONT=Verdana]Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız. [/FONT][/B] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir?[/FONT][/COLOR][COLOR=red][/COLOR][FONT=Verdana]Önce deterjanla yıkanır. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahve telvesi ilave edilir. Bir süre bu şekilde sallanan sise kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir. [/FONT][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana]Mutfakta Tıkalı Lavaboların Açılması[/FONT][/COLOR][COLOR=green][/COLOR][FONT=Verdana]Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır. [/FONT][/B] [B][COLOR=#FF9900][FONT=Verdana]Soğan Kokusu Ellerden Nasıl Çıkarılabilir?[/FONT][/COLOR][COLOR=#FF9900][/COLOR][FONT=Verdana]Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu isleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir. [/FONT][/B] [B][COLOR=blue][FONT=Verdana]Mutfaktaki Haşerelerle Savaş[/FONT][/COLOR][COLOR=blue][/COLOR][FONT=Verdana]Mutfakta özellikle dolaplarda dolasan hamam böceği, karınca gibi haşereyi yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşerenin dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur. [/FONT][/B] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]Kavanoz Kapakları[/FONT][/COLOR][COLOR=red][/COLOR][FONT=Verdana]Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da sıkışan kapaktan kurtulabiliriz. [/FONT][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana]Ekmek[/FONT][/COLOR][COLOR=green][/COLOR][FONT=Verdana]Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.[/FONT][/B] [B][COLOR=red][FONT=Verdana][B]Balık Kokusu[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=red][/COLOR][FONT=Verdana]Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız[/FONT][/B] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
Adı
İnsan doğrulaması
Babanızın babası neyiniz olur aşağıya küçük harflerle yazınız ( De.. )
Cevap yaz
Melekler Mekanı
Guinnes Rekorlar Kitabı
Bilmedikleriniz
Faydalı Bilgiler
PÜf Noktalar
Üst