Ramazan Bayramı İçin Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Ramazan Bayramı İçin Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı
bayram tatlıları
ramazan bayramı tatlı tarifleri
sütlü bayat ekmek tatlısı




Sevgili melekler, hem ramazan bayramında misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlı hem de bayatlayan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz süper bir tarif olan sütlü bayat ekmek tatlısı tarifimizi paylaşıyoruz...


bayat-ekmek-tatlisi.jpg



Malzemeler:

1.5 bayat ekmek

1.5 su bardağı süt

3 çorba kaşığı margarin

3 yumurta

1 çorba kaşığı tozşeker

2 çorba kaşığı hindistancevizi

Şerbet için:

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Sütlü bayat ekmek tatlısı: Ekmeklerin içlerini derin bir kaba ufalayın. Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin. Elinizle sıkıp sütünü akıtın. Eritilmiş margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edip karıştırın.

Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye 1.5 cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Şişip kabaracak olursa bıçakla birkaç yerinden delin.

Tencerede su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın. Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin. Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Lezzet Dergisi
 
Geri
Üst