Ramazan Sofralarınızda Mutlaka Bal Bulunsun Melekler !

T

TİTAN

Forum Okuru
Ramazan Sofralarınızda Mutlaka Bal Bulunsun Melekler !
balın faydaları
balın yararları



Balın faydaları saymakla bitmez hepimiz biliyoruz melekler :) Küçücük bir böceğin çiçek çiçek dolaşarak binbir emekle yaptığı bu mucize besini lütfen Ramazan sofralarınızdan eksik etmeyin. En sağlıklı iftariyeliklerin başında gelen mucize besin balın Ramazan sofralarında ki önemiyle ilgili bilgiler şöyle.. :)


bal-80.jpg



Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, Ramazan boyunca iftarda ve sahurda yenen 1-2 yemek kaşığı balın, oruç tutanlara pek çok fayda sağladığını belirtiyor ve ramazan sofralarından balın eksik edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Bal, mide şişkinliğini ve bağırsak koliğini dengeleyerek sindirimi kolaylaştırdığı gibi, metabolik stresi azaltması sayesinde sahurda bölünen uykunun düzenlenmesine de destek oluyor.

Balın düzenli tüketildiğinde gastrointestinal sistemin sağlıklı şekilde işlemesine yardımcı olduğunu söyleyen Koçak, Ramazan ayının rutin beslenme düzenine getirdiği farklılıkların dengelenmesi açısından bal tüketiminin önemli olduğunun altını çiziyor:

“Doğanın bizlere sunduğu en değerli besinlerden biri olan balın, bugüne kadar yapılan araştırmalar sonucu sayısız faydası olduğu biliniyor. Her şeyden önce doğal bir enerji kaynağı olarak vücudun performansını ve zindeliğini artırıyor. Özellikle Ramazan ayında bu zindeliğe, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü oruç tutarken günlük aktivitelerimize devam etmek zorundayız.”

Balı şeker yerine sıcak ve soğuk içeceklerde, pasta, kek ve kurabiyelerde kullanmayı öneren Koçak, şöyle devam ediyor:

“Ramazan’da en çok şikâyet edilen konulardan biri, yemek yeme saatlerimiz değiştiği için yaşadığımız sindirim problemleridir. Bal, sindirimi kolaylaştıran bir besindir.

Ayrıca karaciğerden toksinlerin temizlenmesine de yardımcı olur. Balın, metabolik stresi azaltması sayesinde sahur nedeniyle değişen uyku düzenimizi yoluna koyma özelliği de bulunuyor.

Genel olarak Ramazan’da tatlı tüketmeyi severiz. Bal, doğal tatlandırıcı özelliğiyle bu ihtiyacımızı sağlıklı bir şekilde karşılamamızı sağlıyor”
 
Geri
Üst