Resimli Kayısılı Muhallebi Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Resimli Kayısılı Muhallebi Tarifi
Kayısılı Muhallebi Tarifi Resimli
Kayısılı Muhallebi Tarifi



Tam yaz aylarında tüketilebilecek hafif ve leziz bir meyveli tatlı olan kayısılı muhallebi tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler :)


kayisili_muhallebi-62.jpg



5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı irmik
2,5 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 kase kuru kayısı
1 paket bisküvi

Üzeri İçin;
Toz antep fıstığı, hindistan cevizi





Kayısılı Muhallebinin Yapılışı:
Kayısıları suda haşlayın. Şeker, nişasta, irmik, yumurta sarısı ve sütü bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kelepçeli bir kalıbın tabanına bisküvileri bir sıra halinde dizin. Üzerine muhallebinin yarısını dökün. Muhallebinin üzerine kayısıları minik küpler halinde doğrayıp, ikiye ayırıp dizin. Kalan muhallebiyi kayısıların üzerine yayın. Artan kayısıları haşladığınız suyla birlikte rondadan geçirip püre haline getirin ve tatlının üzerine yayın. Tatlı ılınınca buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin. Servis ederken kalıbın kelepçesini çıkarıp tatlının üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun...
 
Geri
Üst