REsimli Kuru Domatesli Makarna Yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
REsimli Kuru Domatesli Makarna Yapılışı
Kuru Domatesli Makarna nasıl yapılır
Kuru Domatesli Makarna hazırlanışı



Güney Doğu'da ve Doğu da kış hazırlıkları arasında sebzeleri kurutmakta geliyor Melek'lerim. Eskiden kış mevsiminde bulunmayan sebzeler, şimdilerde rahatlıkla bulunuyor ama kurutulmuş sebzelerinde tadı bir başka oluyor. Bu yüzden hala kurutmalık yapan bir çok ev hanımı var. Biz de o hanımlar için ve siz melek'lerimiz için kurutulmuş domatesli makarna tarifini sunuyoruz arkadaşlarım.


kuru_domatesli_makarna_tarifi-3d.jpg




Kuru Domatesli Makarna Tarifi Resimli

Kuru Domatesli Makarna malzemeleri


1 paket penne makarna (veya herhangi bir cins olabilir)
10 adet kurutulmuş domates
2 adet yeşil taze soğan
1 çay kaşığı kuru fesleğen veya 1 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen
4 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
3 diş sarımsak (dövülmüş)
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası


Kuru Domatesli Makarna yapılışı

Kurutulmuş domatesleri 1 saat sıcak suda bekletin. Tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Dövülmüş sarımsak ve kurutulmuş domatesi kızdırdığınız bu yağda 2 dakika kadar soteleyin. Yeşil soğanı domates salçasını, fesleğen, karabiber ve tuzu ekleyin.tekrar 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı makarnanın haşlama suyundan ilave edip, orta ısılı ateşte 10 dakika kadar sosu pişirin. Öte yandan büyük bir tencereye 8-10 bardak su doldurun. İçine tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya makarnaları atıp 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Hazırladığınız sosu makarna tenceresine dökün. Kısık ateşte, sos makarnaya iyice karışana kadar (1 dakika kadar) karıştırıp, üzerine rende peyniri serpiştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
 
Geri
Üst