Resimli Mandalinalı Puding Yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Mandalinalı Puding Yapılışı
Mandalinalı Puding Nasıl Yapılır
Mandalinalı Puding Tarifi



Hafif ve muhteşem lezzetiyle damaklarınızda tat bırakacak Mandalinalı Puding tarifini sizlere bu yazımızda sunuyoruz Melek'ler. Çocuklarınıza ve ailenize yeni bir puding şöleni yaşatmak isterseniz, buyrun o zaman :)

mandalinali_puding_tarifi1-1bb.jpg


Mandalinalı Puding Malzemeleri:
6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata



Mandalinalı Puding Yapılışı: Jelatini 5 dakika suda bekletin. Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun. Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün. Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın.
Jelatini kısık ateşte eritin. Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin. Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın. Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin. Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin. Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı rendeleyin. Pudingi kalıptan çıkarın. Folyoyu üzerinden alın. Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın. Sos ve çikolata eşliğinde servis yapın.
 
Geri
Üst