Resimli Ramazanoğlu Tatlısı Tarifi Burada

M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Ramazanoğlu Tatlısı Tarifi Burada
Ramazanoğlu Tatlısı Tarifi


Ramazanoğlu Tatlısı Nasıl Yapılır



Sanırsam dün sizlere Ramazan Baklavası tarifi sunmuştuk ve Ramazan Ayı'na özel tatlı tarifleri paylaşımında bulunmaya devam edeceğimizi de dile getirmiştik. Bu gün ise sözümüzde duruyor ve sizlere lezzetli mi lezzetli ramazanoğlu tatlısı yapılışı hakkında tarif bilgileri sunuyoruz Melek'ler.



ramazanoglu_tatlisi-47.jpg



Malzemeler

1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı toz şeker
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz

Şerbet için malzeme: 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı

İşe şerbeti hazırlayarak başlamakta yarar var. Önce, şeker ile suyu kaynatın. Ateşten almaya yakın da, limon suyunu ilâve edin. Bir iki dakika daha kaynattıktan sonra, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin.

Pirinci haşlayın. Ve, iyice ezin ya da blendırdan geçirin. Tencerede sütü kaynatın. İçine, 2 kahve fincanı şekeri, tuzu, çekilmiş pirinci, unu ve nişastayı ilâve edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak kısık ateşte pişrin.

Pirinçli karışımı, soğuttuktan sonra, mikserde çırptığınız yumurtaları aktarın. Bu arada, bir fırın tepsisini yağlayın. Bu tatlıyı tepsiye olduğu gibi yayın. Yaklaşık 2-3 parmak kalınlığında bir katman oluşacaktır. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
 
Geri
Üst