Saçlardan Kirpiklere Nakil!

T

TİTAN

Forum Okuru
Saçlardan Kirpiklere Nakil!
saçlardan kirpiklere nakil, nedir, nasıl olur, operasyon, nerede yapılır, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


kirpik-32e.jpg


Sevgili melekler,
Kirpikleri düzensiz ,kısa veya az olanlara müjde! Artık saçlardan kirpiklere nakil yapılıyor.Yani yelpaze gibi kirpiklere sahip olmak hayal değil!.

Konuyla ilgili olarak Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel'in sorulara verdiği yanıtlar şöyle;


Kirpik ekimi nasıl yapılıyor?

Kirpiklere yapıştırılarak uygulanan takma kirpiklerin ömrü bir-iki gün ile sınırlı ve zahmetli bir iş. İnsanlar artık bu tür geçici yöntemlerden sıkıldı. Biz de bu alanda son teknolojinin uygulandığı FUE (Foliküler ünite çıkartım) isimli yeni bir teknik ile kişinin kendi saç tellerinden kirpik ve kaş ekimi yapıyoruz. Böylece sorun ortadan kalmış ve kesin bir sonuç alınmış oluyor.

Kimler kirpik ektirebiliyor?

Hem erkek hem de kadınlarda hipotiroidi olmak üzere hormonal bozukluklar, yanıklar, doğuştan ince ve seyrek yapılı kirpikleri olan kişilere uygulanabiliyor. Halk arasında “küstü” denilen kaş ve kirpiklere de ekim yapılıyor. Özellikle 20-35 yaş arasındaki çalışan kadınlar kirpik ektirmek istiyor. Bu kadınların çoğu kirpiklerinin seyrekliğinden ve sürekli maskara kullanmaktan şikayetçi. Hem sayısal bakımdan az kirpiğe sahipler hem de kısa... Kirpik ektirerek bu sorunlarını kökünden çözüyorlar. Erkeklerde ise kirpik ekimi için gelenlerin sayısı çok az. Erkeklerde daha çok bıyık ve sakal ekimi yapılıyor. Özellikle genç erkekler favorilerine saç ektiriyor ya da bıyık ile sakallarının arasını dolduruyorlar. Sakal ektirenler de var.

FUE tekniği nasıl uygulanıyor?

Kişinin ense bölgesinden saç telleri, bu iş için özel olarak mikromotor (tur motoru) ile kullanılmak üzere tasarlanmış trepentine adı verilen silindirik içi boş ucu keskin 0.8-1 milimetre çaplı aletler ile çevresindeki ince bir deri dokusuyla birlikte bulunduğu yerden ayrılarak alınıyor. Bu şekilde toplanan saç telleri, yapılan planlamaya uygun olarak kirpiklerin açısı ile uyum sağlayacak biçimde göz kapağına paralel “implanter” adı verilen özel iğneler yardımıyla deride hiç bir kesi yapılmadan ekiliyor. Bir kerede 50 kirpik teli ekebiliyoruz. Böylece fazladan 50 kirpiğe sahip oluyorsunuz.

Bu uygulamanın ne gibi riskleri var?

Herhangi bir kesi olmadığından, herhangi bir enfeksiyon riski olmuyor. Uygulama sonrasında kişi, günlük yaşamına dönebiliyor. Uygulama ortalama 1,5 saat sürüyor. Sıklaştırma için uygulamanın genellikle bir kez daha tekrarlanması yetiyor.

Operasyondan sonra hastaları nasıl bir süreç bekliyor?

Operasyonu hastayı uyutarak yapıyoruz ve ağrısız, sızısız geçiyor. Operasyondan 2-3 saat sonra hasta kendine geliyor ve evine gidebiliyor. Dışarıdan baktığınızda gözlerde oluşan ödem çok hissedilmiyor. Buz tedavisyle bu şişlikler de yok oluyor. Hastanın günlük hayatı etkilenmiyor. Köklerin yerine yerleştirilmesini takip eden 5-7 gün içerisinde, ekilen kökler yeni yerlerine adapte oluyor. Yeni kirpikler, ekildikleri bölgedeki kan damarları vasıtasıyla besleniyor ve canlılıklarını sürdürüyor. Bu şekilde ömür boyu dökülmeyen, istenildiği gibi şekil verilen doğal kirpikler elde ediliyor.

Ekilen kirpikler için özel bir bakım gerekiyor mu?

Ekilen kirpikler, özellikleri nedeniyle saç gibi davranış gösteriyor ve kısa sürede uzuyor. Bu nedenle ekilen kirpiklerin zaman zaman kesilmesi ve kirpik şekillendirici aletler ile biçimlendirilmesi yeterli oluyor. Bu kirpiklere de maskara sürebilirsiniz. Kirpikler çıktıktan sonra yoğunlaştırmak için ikinci bir sıkılaştırma işlemi yapılabilir. Sıkılaştırma işlemi sonrasında kirpik ya da kaşların boyanmasına bile gerek yok. Sadece biçimlendirilmesi estetik bir görüntü için yeterli.

Kirpik ekimi sadece FUE yöntemi ile mi yapılıyor?

Kirpik ekiminde kullanılan teknikler farlılıklar gösterebiliyor. Klasik yöntemde ekilecek yere kanal diye adlandırılan delikler açılıp doğrudan ekim yapılırken, diğer bir yöntemde kirpik cildi cerrahi olarak kaldırılarak köklerin birbirine paralel olarak yerleştirilmesi sonrasında, kapak cildi tekrar yerine dikiliyor. Ancak FUE ile “implanter” iğneleri kullanılarak kanal açılmaksızın elde edilen delikten yerleştirme işlemi tercih ediliyor. Bu yöntemle kapak cildine ekilecek kirpikler, ters yönden girilerek yerleştirildiğinden daha hızlı bir iyileşme sağlanıyor ve daha sık ekim yapılabiliyor.

Kaş ekiminde de aynı yöntemi mi kullanıyorsunuz?

Kaş ekimi de saç tellerinden yapılıyor. Kaş ekerken şekillendirme yapamıyoruz. Çok özel teknikler kullanılarak sıklaştırma yapılabiliyor. Hastaların kaşları çıktıktan sonra aralarına tekrar koymak gerekiyor.
 
Geri
Üst