Sağlıklı ve Güzel Yaşlanmanın Sırrı Bu Yazımızda Melekler

T

TİTAN

Forum Okuru
Sağlıklı ve Güzel Yaşlanmanın Sırrı Bu Yazımızda Melekler
sağlıklı yaşlanmak için

sağlıklı yaşlanma



Sevgili melekler, her kadın güzel ve sağlıklı yaşlanmak ister. Gerçekten de bakarsan bağ olur misalı kendine bakan ve biraz da genetik mirası iyi olan kadınlar yaşları geçtiği halde gayet iyi görünebiliyorlar. Biz de bu yazımızda sağlıklı yaşlanmak için ne yapılmalı, hangi yaşta nelere dikkat edilmeli sizlerle paylaşıyoruz...


saglikli_yaslanmak-2f0.jpg



Zaman bazı kadınlara son derece acımasız davranırken, kimisi için de sanki hiç geçmiyor. Bir tarafta olduğundan daha genç gösteren, gösterişli ve güzel kadınlar. Diğer tarafta onlara imrenenrek bakanlar. Hangi tarafta yer alacağınız ise tamamen size bağlı. Her yaşta genç ve güzel görünmek elinizde. Bunun için yapacaklarınızsa çok basit. Bedeninizi tanıyacak ve sağlığınıza dikkat edeceksiniz. Sağlıklı bir hayat sürmenin temel kuralları da belli, beslenmenize dikkat edeceksiniz, stresden uzak duracaksınız ve egzersiz yapacaksınız. Bir de daha az bilinen bir kural var; o da sağlık yaş haritasını takip etmek.

Sağlık yaş haritası nedir?

Sağlık yaş haritası, hangi yaş dönemlerinde hangi rahatsızlıkların baş gösterebileceğini gösteren ve sizin bu rahatsızlıklar için önceden önlem almanızı sağlayan haritadır. Peki hangi yaşta nelere dikkat etmek gerekir biliyor musunuz?



30'lu yaşlar:

Cilt: 30lardan itibaren çizgiler kendini göstermeye başlar. Bakım kremleri ve ileride meydana gelebilecek cilt sorunları için koruyucu güneş kremleri kullanmaya başlamanın tam zamanı.

Kalp, karaciğer: Damar ve ciğerlerin elastikiyetini kaybetmeye başladığı dönem. Sigarayı bırakma ve spora başlama zamanı geldide geçiyor.

Kemik, kas ve eklemler: Kas ve kemik kaybı başlar. Kalsiyum ve D vitamini takviyesi için doktorunuza danışmalısınız.

Göğüs sağlığı: Her 9 kadından biri göğüs kanserine yakalanıyor. Genetik önemli bir etken olsa da yaşam tarzı, kanserin en önemli tetikçisi. Bilinçli olarak her ay kendi kendinize muayene yapın ve 35 yaşından sonra mamogram çektirmeye başlayın.

Vücut şekli: Metabolizma artık yavaşlamaya başladı. Kilo almamaya dikkat etmek gerek. Belki de yenimi bir yemek rejimini benimsemenin vakti geldi.



40lı yaşlar:

Dişler: Sadece güzel bir gülüş için değil, pek çok rahatsızlığın önlenmesi için de ağız sağlığı çok önemli. Siz zaten dişlerinize hep çok iyi baktınız. Bundan sonrada yıllık kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Cilt: Daha erken yaşlarda, cildinize iyi bakmadıysanız, bu yaşla birlikte azalan koruyucu hücreler nedeniyle cilt kanseri riskiniz yüksektir. Özellikler benlerinizi doktarunuza gösterin.


Duyular: 40lı yaşlarda koku alma duyusunda azalma olur. Ayrıca gözlerde okuma zorlukları başlar. Bir göz doktoruna görünmekte fayda var.

Vücut şekli: Menapoz yaklaşırken kilolar da kalçalardan mide, göğüs ve omuz bölgesine çıkar. Bu problemi yine dengeli beslenme ve spor ile kontrol edebilirsiniz.

Kalp, karaciğer: Kolestrolünüzü kontrol ettirin. Kolesterolün 200ün altında, iyi kolesterol olarak bilinen HDL'in 35, kötü kolesterol olan LDL'in ise 135 altında olması ideal.

Kemikler, kas, eklemler: Menapoza yaklaşırken estrojen seviyesinin düşmesi kemik erimesini hızlandırır. Estrojen seviyenizi kontrol ettirmek ve gerekirse çeşitli takviyeler almak için doktorunuza danışın.



50li Yaşlar

Menapoz: Vücudunuzda pek çok değişmek üzere, etkileri en aza indirmek için vakit kaybetmeden doktara görünmelisiniz.
Kalp, akciğer: Yüksek tansiyon genelde bu yaşlarda başlar. Spor, günlük hayatınızın bir parçası olmalı. Hala sigarayı bırakamayanlar için son çağrı.

Cilt: Güzelliğin olmazsa olması pırıl pırıl bir cilt. Ancak 50li yaşlarda deri kurumaya başlar. Kırışık ve sarkmalar artar. Artık daha yağlı kremler kullanma zamanı.
Vücut şekli: Metabolizma yavaşlamaya devam ediyor. Ağır egzersizler zor geliyorsa, yerini tempolu yürüşlere bırakabilir. Yeterki hareket halinde olun.


60lı yaşlar

Göz sağlığı: Görme bozuklukları bu yaş grubu için normaldir ancak gözlerinize kısarak bakmanız sizi güzelliğinize gölge düşürebilir. Bu nedenle senelik göz kontrolü yaptırın ve gerekirse yüzünüze yakışacak bir gözlük bulun.

Osteoporoz: Yani kemik erimesi. Kemik erimesi, kırık ve çıkıklara davetiye gibidir. Kırıkların iyileşmesi de eskisinden uzun zaman alır. Kemik yoğunluğu mutlaka kontrol ettirilmelidir.

Yüksek Tansiyon: Yüksek tansiyon aynı zamanda kalp krizi, böbrek yetmezliği ve felç gibi ciddi problemlere yol açar. Doktorunuzun yüksek tansiyonla ilgili tavsiyelerine sıkı sıkıya uyun.

Sağlıklı ve güzel yaşlanmak için sağlığa dikkat etmek önemli. Baş gösterebilecek rahatsızlıklara zamanında müdahale etmek ise daha önemli. Çoğu zaman ufak gibi görünen sorunlarımızı ihmal ettiğimiz için, ilerleyen zamanlarda büyük sorunlarla karşılaşabiliyoruz.
 
Geri
Üst