Sahur Menüsü PAZAR
sahur menüleri sahur menüsü
sahur yemekleri, menüsü, menüleri, pazar menüsü hakkında genel bilgiler
ve işte son sahur menümüzle sizleleyiz melekler umarım hepsini denersiniz
sahur menüsü pazar
ballı muzlu krep
patates salatası
söğüş domates ve salatalık
Ballı Muzlu Krep
Malzemeler :
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 veya 3 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1 fiske, tutam tuz
Bal
Yapılışı
İlk önce geniş bir kapta 5 yumurtayı mikserde hızlı bir şekilde çırpın. Sonra unu, şekeri, tuz ve sütü ekleyerek karıştırın.
Daha sonra yanmaz, yağışmaz teflon bir tavada kepçe yardımı ile bu karışımdan alarak tavaya eşit bir şekilde hızlı döndürerek dağıtın. Üst kısmı piştikçe göz göz olacakve çiğ hamur görüntüsü kaybolacaktır. Kaybolduğu an hemen ters çevirerek arka tarafını pişirin. Dikkat edin çok yanmasın nerdeyse beyaz renge yakın bir renk olsun. Teker teker bu karışımı yaptıktan sonra her krep parçasına çok az margarin ile yağlayın. Hafif çok değil. Bütün hepsini bitirdikten sonra içine belirli miktarda bal ve dilimlenmiş muz parçaları koyarak rulo şeklinde sarın. İster böyle servis yapın, ister krepleri dilimleyerek servis yapın.
PATATES SALATASI
1 kg. patates
3/4 su bardağı etsuyu
3/4 kahve fincanı sirke
yarım kahve fincanı zeytinyağı
yarım tatlı kaşığı toz hardal
2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
tuz
Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp, sıcakken soyun, doğrayın. Başka bir kapta tuz, hardal ve sirkeyi karıştırın ve kaynar et suyunu karıştırıp, zeytinyağı ve soğanla birlikte patatesi ilave edip iyice karıştırarark servis yapın.
SÖĞÜŞ DOMATES VE SALATALIK
MALZEMESİ: 6 kişilik
6 salatalık (ayıklanmış)
6 orta boy domates
1/4 bardak sirke
1/4 bardak zeytinyağı
Tuz
Maydonoz
Zeytin
HAZIRLANIŞI:
Ayıklanmış salatalığı enlemesine 2-3 mm kalınlığında doğrayın. Domatesi yıkayıp, onu da salatalık gibi enlemesine doğrayın. Geniş bir salata tabağına ortaya salatalık, kenarlarına da domatesleri dizin. Sirke ve zeytinyağını birbirine karıştırıp, salatanın üzerinden geçirin. Tuzu serpip, maydanoz ve zeytin ile süsleyin.
sahur yemekleri, menüsü, menüleri, pazar menüsü hakkında genel bilgiler
ve işte son sahur menümüzle sizleleyiz melekler umarım hepsini denersiniz
sahur menüsü pazar
ballı muzlu krep
patates salatası
söğüş domates ve salatalık
Ballı Muzlu Krep
Malzemeler :
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 veya 3 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1 fiske, tutam tuz
Bal
Yapılışı
İlk önce geniş bir kapta 5 yumurtayı mikserde hızlı bir şekilde çırpın. Sonra unu, şekeri, tuz ve sütü ekleyerek karıştırın.
Daha sonra yanmaz, yağışmaz teflon bir tavada kepçe yardımı ile bu karışımdan alarak tavaya eşit bir şekilde hızlı döndürerek dağıtın. Üst kısmı piştikçe göz göz olacakve çiğ hamur görüntüsü kaybolacaktır. Kaybolduğu an hemen ters çevirerek arka tarafını pişirin. Dikkat edin çok yanmasın nerdeyse beyaz renge yakın bir renk olsun. Teker teker bu karışımı yaptıktan sonra her krep parçasına çok az margarin ile yağlayın. Hafif çok değil. Bütün hepsini bitirdikten sonra içine belirli miktarda bal ve dilimlenmiş muz parçaları koyarak rulo şeklinde sarın. İster böyle servis yapın, ister krepleri dilimleyerek servis yapın.
PATATES SALATASI
1 kg. patates
3/4 su bardağı etsuyu
3/4 kahve fincanı sirke
yarım kahve fincanı zeytinyağı
yarım tatlı kaşığı toz hardal
2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
tuz
Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp, sıcakken soyun, doğrayın. Başka bir kapta tuz, hardal ve sirkeyi karıştırın ve kaynar et suyunu karıştırıp, zeytinyağı ve soğanla birlikte patatesi ilave edip iyice karıştırarark servis yapın.
SÖĞÜŞ DOMATES VE SALATALIK
MALZEMESİ: 6 kişilik
6 salatalık (ayıklanmış)
6 orta boy domates
1/4 bardak sirke
1/4 bardak zeytinyağı
Tuz
Maydonoz
Zeytin
HAZIRLANIŞI:
Ayıklanmış salatalığı enlemesine 2-3 mm kalınlığında doğrayın. Domatesi yıkayıp, onu da salatalık gibi enlemesine doğrayın. Geniş bir salata tabağına ortaya salatalık, kenarlarına da domatesleri dizin. Sirke ve zeytinyağını birbirine karıştırıp, salatanın üzerinden geçirin. Tuzu serpip, maydanoz ve zeytin ile süsleyin.