Salepli fıstıklı dondurma tarifi

BeyazMelek

Daimi Üye
Salepli fıstıklı dondurma tarifi
Bu konu; salepli fıstıklı dondurma tarifi ile ilgili bilgi vermektedir.

Ev yapımı dondurmaları kıvamını tutturabilen marifetli hanımlar bu saatten sonra hazır dondurmayı pekte düşünmezler bence. İstediğiniz aromayı ekleyerek hazırlayabileceğiniz dondurmalarla sıcak havaları buz gibi bir lezzetle taçlandırabilirsiniz yada şerbetli tatlılarınıza (dilber dudağı gibi) eşlik edecek olan ev yapımı bir dondurma her zaman daha çok beğeni toplamanızı sağlayacaktır. Beğeneceğinizi umarak yeni bir dondurma tarifi sunuyorum.

fistikli-dondurma-71.jpg

Malzemeler

1 litre süt (200ml.lik 5 su bardağı )
1 silme yemek kaşığı saf salep
1 su bardağı şeker +1 yemek kaşığı
1 çay bardağı Antep fıstığı (file fıstık)
Ev yapımı çilekli dondurmanın yapılışı

Sütünüzü ocağa koyup kaynamaya bırakın
Süt kaynadıktan sonra şeker ve salepi hızlı karıştırıp sütün içine dökün. (burada dikkat edin salep topaklaşmasın)
Çırpma teliyle 10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra,yine ara sıra karıştırarak soğutun.
Soğuyan dondurmayı buzluğa koyun ve bir saat arayla karıştırın.
2. karıştırmada fıstıkları içine ekleyin.
Ben bu dondurmayı toplam 4 kez karıştırdım.
Dondurmayı yemeden önce buzluktan çıkarıp 10 dakika kadar dışarıda tutun. Yoksa yerken zorlanırsınız.
NOT: Eğer sabrınız varsa,süt soğukken malzemelerin hepsini birden tencereye katıp, karıştırarak kaynatabilirsiniz. Bu tarif için ille dondurma makinası olması gerekmez. Bende zaten elle karıştırdım. Dondurmaya istediğiniz malzemeyi katarak çeşitli dondurmalar elde edebilirsiniz.
 
Geri
Üst