Şambali Tatlı Tarifi

AngelShe

Yeni Üye
Üye
Şambali Tatlı Tarifi
sambalitatlitarifi.jpg

Şambali Tatlı Tarifi

Kolay bir tatlı tarifi olan şambali tatlısı, resimli şambali tatlısı tarifi.
Şambali Tatlı Tarifi
Malzemeler:

  1. 2 su bardağı irmik,
  2. 1 çay bardağı şeker,
  3. 1 su bardağı yoğurt,
  4. 2 paket vanilya,
  5. 2 paket kabartma tozu,
  6. 50 gr badem, not: 2-3 dakika kaynar suda bekletin ve kabuklarını soyun.
Şerbeti İçin:

  1. 3 su bardağı su,
  2. 3 su bardağı şeker,
  3. 5-6 damla limon suyu.
Yapılışı:

  1. Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun.
  2. Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın. Çırpma teli kullansanız da yeterli.
  3. İrmiği de katın ve çok iyi karıştırın.
  4. Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin.
  5. Üzerine bademleri hafif bastırarak yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin.
  7. Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın.
Afiyet Olsun.
 
Geri
Üst