yok kız domuz gibiyim maşallah kocam bana iyi bakıyor greyfurt porkala mandalina havuç zencefil ne bulduysa sıkıp içiriyor o kadar tatlı söyledin ki ben daha o aşamaya gelemedim diye dayanamdım napim
diğer tariften bende birşey anlsmsmıştım kahve fincanı ölçülerini sevmiyorum gözüme az geliyor evde çok portakal var o yüzden portakallı ıslak kek yapacağım ama ilk misafirde brownini yada bunu yapacağım
aklımda yok ama hangi blogtan alıp denediğimi biliyorum canım annemin gününde yaptım herkes çok beğendi şerbetli tatlı gibi oluyor ama çok hafif oluyor kışın ara ara yapıyordum bu sene ilk olacak
HAZIRLANIŞI:
Keki için oda ısısındaki yumurtalarla şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp karıştırın. En son elenmiş unu ve kabartma tozunu katıp üzerine 2 tane portakalın kabuğunu rendenin en ince kısmıyla rendeleyin. Margarinle iyice yağlanmış 28-30 cm çapındaki bir tepsiye yada resimde gördüğünüz ölçülerde kare bir borcama karışımı dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırın kapağını açmayın. Diğer taraftan sosu için verdiğim malzemeleri karıştırıp bekletin. Kekiniz pişmeye yakın sosunu pişirmek için ocağa alın. Karıştıra karıştıra sosun kaymanasını sağlayın. Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçmesi için 5 dakika bekledikden sonra kare kare dilimleyin ve sıcak sosu üzerine gezdirin. (kek de, sos da kaynar değil ama sıcak olmalı)
*Oda ısısına geldikden sonra buzdolabına kaldırıp soğutun. Daha sonra şanti, yeşil fıstık, fındık, hindistan cevizi vs. ile süsleyip servis edebilirsiniz...