Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club

Bende henüz gelemedim kuzucum.
Gelen arkadaşım için araştırma yapıyorum hahaha

Teşekkürler tatlımm..

Bir arkadaşım sordu iş yerinden şimdi test alacak.
Bende dur benim hamiş arkadaşlarım var sorayım dedim.

Kuzenimde 29 ekimde evlenmişti.Benden bir hafta önce.
Yaşları baya var ama yengem 30 yaşında.Kuzenim 35 var.
Hamişmiş çok mutlu oldum🙂

darısı isteyen herkesin başı a olsun inşallah adet günü geçmemişse testte birşey çıkmaz canım

diğer tariften bende birşey anlsmsmıştım kahve fincanı ölçülerini sevmiyorum gözüme az geliyor evde çok portakal var o yüzden portakallı ıslak kek yapacağım ama ilk misafirde brownini yada bunu yapacağım

tarifi var mı aklında portakallı ıslak kek'in?

tarifi var mı aklında portakallı ıslak kek'in?

aklımda yok ama hangi blogtan alıp denediğimi biliyorum canım annemin gününde yaptım herkes çok beğendi şerbetli tatlı gibi oluyor ama çok hafif oluyor kışın ara ara yapıyordum bu sene ilk olacak

[FONT=verdana,geneva][/FONT]

portakalliislakkek.jpg

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN GEREKENLER:

• 3 tane iri yumurta,
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt,
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ,
  • 1 su bardağığından 1 parmak eksik şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 tane portakal kabuğu rendesi,

SOSU İÇİN:
  • 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu,
  • yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker,

HAZIRLANIŞI:
Keki için oda ısısındaki yumurtalarla şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp karıştırın. En son elenmiş unu ve kabartma tozunu katıp üzerine 2 tane portakalın kabuğunu rendenin en ince kısmıyla rendeleyin. Margarinle iyice yağlanmış 28-30 cm çapındaki bir tepsiye yada resimde gördüğünüz ölçülerde kare bir borcama karışımı dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırın kapağını açmayın. Diğer taraftan sosu için verdiğim malzemeleri karıştırıp bekletin. Kekiniz pişmeye yakın sosunu pişirmek için ocağa alın. Karıştıra karıştıra sosun kaymanasını sağlayın. Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçmesi için 5 dakika bekledikden sonra kare kare dilimleyin ve sıcak sosu üzerine gezdirin. (kek de, sos da kaynar değil ama sıcak olmalı)
*Oda ısısına geldikden sonra buzdolabına kaldırıp soğutun. Daha sonra şanti, yeşil fıstık, fındık, hindistan cevizi vs. ile süsleyip servis edebilirsiniz...

ay valla saçlardan bıktım ya evde her tarafta benim saçalrım vardı evlenemeden önce bıktım saçalarından diyordu annem
her taaraf saçın

ay bende bıktım evde örtü takıcam ya sizinde dökülüyormu

Geri