Ben sarhoş olsam deli gibi olurum herhlde 🙂
işte içince geceside vardı nasıl artık gözüm korktuysa acıyo diye başlamışım ağlamaya sonra zaten kahkaha atıp uyumuşum eşim bu durumun bilerek yaptığımı sanıyor o andan bahane ile kurtulmk için
ya içersin yada içmezsin ama kimseyi zorlayamazsın. iyi yada kötü.
mesela uyarırsın birkere dinimizdede kötü bişey olduğunu gördüğün zaman din kardeşini birkre uyarmak gerekiyormuş sanırım yanlış bilgi vermek istemiyorum ama öyle biliyorum.
şu zihniyeti sevmiyorum iç iç günahı benim, yap yap günayı benim.
böyle bir mantık olabilirmi ya???
benim ailemde herkes içiyordu dıyebılırım ama şimdi kimse içmiyor ben eskıdende sevmezdm dinimizde haram ve ben haramı evıme sokmak ıstemıyorum o evın ıcınde guvenle huzrla dualarla oturmak ıstıyorum helekı evlenılen ılk gece içilmesini dogru bulmuyorum haıyrlı bir işe haram bulaştırıyoruz ama içene saygım var yanmda içnlerde oluyor
o farklı bir likör olabilir alkoli az veya alkolsüz diye düşünüyorum veya bir yudum işte.
alkol bence iyi bişey değil iyi bişey olsa kuranda yasak olarak geçmezdi.
hee kötü olduğunu bile bile çok özel günlerde (şirket yemeklerinde, balayında, arada özel günlerimizde) dozunda içiyorum.
ya içki meselesi kesinlikle herkesin kendi tercihi içer veya içmez
içmeyene de zorla içirmenin bi anlamı yok ne demek iç iç günahı benim
veriliyosa öteki günahlarımıda ana vereyim o zaman o kadar meraklıysan allah allah yaa
ama şurası bi gerçekki kuranda yasaklanmış bişey ve haram
bunu bile bile içmek herkesin kendi tercihi
benim eşimde zaman zaman içer dozunu ve zamanını da çok güzel ayarlar kesinlikle de karışmam
ohhh ne güzel. benima blamda minibüs yolu üzerinde. zaten senind üğün salonunda en yakın arkadaşım evlenmişti. o yüzden semt aklıma gelince sende geliyorsun canım.
Bizede süslemişler püslemişler foto çekmiştim hatıra diye 🙂
ama yemek içme serbesti yerli yabancı biz odaya alkol istemedik meyve felan yazın domdurma vardı 🙂
güzeldi ya bu sene asıl balayı gerçekleştircem valla o zaman pek bişey anlamadım acıdı şubu pehhhhhhh
benim ailemde herkes içiyordu dıyebılırım ama şimdi kimse içmiyor ben eskıdende sevmezdm dinimizde haram ve ben haramı evıme sokmak ıstemıyorum o evın ıcınde guvenle huzrla dualarla oturmak ıstıyorum helekı evlenılen ılk gece içilmesini dogru bulmuyorum haıyrlı bir işe haram bulaştırıyoruz ama içene saygım var yanmda içnlerde oluyor
bende senin gibi düşünüyodum
ilk gecede asla içilmez diyodum içmedikte zaten eşimde bende (ben zaten içmiyorum)
namazlarımızı falan kıldık
ama sonra baktım olmuyo
çaresiz kalınca felek adama neler yaptırıyo valla onu bile denedim ama yok gene olmadı ıııııı
Adanada aids paniği... 16 Yaşında lise öğrencisi 51 yaşındaki hayat kadınıyla birlikte olmuş. İştahsızlık ve mide bulantısından doktora gitmiş. HIV saptanmış çocukta. =(
Çocuklarımızı yetiştirirken çok dikkatli olmak lazım. Herşeyi öğretmemiz gerekiyor... Allah korusun ya çok kötü bişey haberleri okuyunca üzüldüm gerçekten 🙁
tabiiki canım
herşeyde olduğu gibi fazlası zarar aynı zamanda
örneğin bi adam alkol içip sarhoş olup cocuğunun karısını rıskını dışarıda yiyorsa sonra eve gidip onlara işkence ediyorsa veya trafik kazasına neden oluyorsa veya taşkınlık yapıyorsa daha da günah
ölçüsünü bilene ama kesinlikle bişey denilmemesi gerekir toplum tarafından
herkesin kendi tercihi
katılıyorum baldemcm eskiden PEYGAMBER EFENDİMİZİ(S.A.V) masaya buyuretmişler kırmamak için oturmuş kısa bir süre eşlik etmiş bende degerlendrmem içen arkd.var amaeşimn içmesine karsıyım izinde vermem evimede sokmam