Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club

Ben sarhoş olsam deli gibi olurum herhlde 🙂
işte içince geceside vardı nasıl artık gözüm korktuysa acıyo diye başlamışım ağlamaya sonra zaten kahkaha atıp uyumuşum eşim bu durumun bilerek yaptığımı sanıyor o andan bahane ile kurtulmk için hahaha

Bende balayında çok hafif bi içki içmiştim hayatımda ilk kez bira bile içemem ben kokusu midemi bulandırıyo
o zaman bazı işleri rahat yaparım belki deyip içtim ama kociş bütün gece benimle uğraştı
haha başım döndü falan garip bi hoşluk oldu bende bide salak salak gülüyodum herşeye sonra başladım ağlamaya
herkes yapıyo ben neden yapamıyorum elalemin 15 yaşında kızları kaçıyoda yapıyo ben neden yapamıyorum diye
hahaha amma günlerdi bee ama geçti gitti işte 🙂)))

benim hala geçmedi valla ahh ahhh acıyorr acıyooooo acıyooooooooo imdatttttttt :zonked:

Benim amcam ben 18 yasıma geldigimde beni bara götürmüştü hangisini merak ediyorsan iç ama benim yanımda içeceksin demişti yeri ve zamanına göre hepsini de denedim;rakıyı maden suyuyla içtim unv zamanında senliklerde absolut içtim yazın tatilde mariachi içtim ama dozu ve kararında ama bünyem hiç alışık degil

yani bence bu biraz inançla da alakalı bişey
sonuçta iyide olsa kötü de olsa dinimize göre haram olan bişey
ama içene de içmeyene saygı duymak lazım
her koyun kendi bacağından asılır sonuçta kimse kimsenin yerine yanmayacak

tabiiki canım
herşeyde olduğu gibi fazlası zarar aynı zamanda
örneğin bi adam alkol içip sarhoş olup cocuğunun karısını rıskını dışarıda yiyorsa sonra eve gidip onlara işkence ediyorsa veya trafik kazasına neden oluyorsa veya taşkınlık yapıyorsa daha da günah
ölçüsünü bilene ama kesinlikle bişey denilmemesi gerekir toplum tarafından
herkesin kendi tercihi

osmanlı da türk kahvesinin yanında likör ikram ederlermiş su yerine
bence alkol kötü bişey olsaydı o zaman içilmezdi

o farklı bir likör olabilir alkoli az veya alkolsüz diye düşünüyorum veya bir yudum işte.
alkol bence iyi bişey değil iyi bişey olsa kuranda yasak olarak geçmezdi.
hee kötü olduğunu bile bile çok özel günlerde (şirket yemeklerinde, balayında, arada özel günlerimizde) dozunda içiyorum.

ya içersin yada içmezsin ama kimseyi zorlayamazsın. iyi yada kötü.
mesela uyarırsın birkere dinimizdede kötü bişey olduğunu gördüğün zaman din kardeşini birkre uyarmak gerekiyormuş sanırım yanlış bilgi vermek istemiyorum ama öyle biliyorum.
şu zihniyeti sevmiyorum iç iç günahı benim, yap yap günayı benim.
böyle bir mantık olabilirmi ya???

kesnlkle cok kızmstm ve eşimn aılesne soyledım

osmanlı da türk kahvesinin yanında likör ikram ederlermiş su yerine
bence alkol kötü bişey olsaydı o zaman içilmezdi

neskafenn ıcne atmış sütlü çikolatalı alkol yurt dısndan gelms artk neyse çarptı bnı

yani bence bu biraz inançla da alakalı bişey
sonuçta iyide olsa kötü de olsa dinimize göre haram olan bişey
ama içene de içmeyene saygı duymak lazım
her koyun kendi bacağından asılır sonuçta kimse kimsenin yerine yanmayacak

öyle diyen insanlar sonradan her koyun kendi bacağından diyorlar😀

sonuç olarak her koyun kendi bacağından asılır. herkes günahını sevabını kendi çeker.
öle iç iç günahı benim demeklede olmaz.

Geri