Sultan Aziz Tatlısı Nasıl Yapılır ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Sultan Aziz Tatlısı Nasıl Yapılır ?
Sultan Aziz Tatlısı nasıl yapılır
Sultan Aziz Tatlısı Yapılışı



Sevgili melekler, bu yazımızda tam da adına yakışır, bol yemişli, sultanlara layık Sultan Aziz tatlısı tarifini sizlerle paylaşacağız :)

sultanaziz-21d.jpg


Sultan Aziz Tatlısı Malzemeler

bir buçuk kahve fincanı pirinç unu
yarım kahve fincanı mısır nişastası
7 su bardağı süt
bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk su
bir tutam tuz
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş)
1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu




Sultan Aziz Tatlısı Tarifi
Bademleri robottan geçirin. Üzümleri yıkayıp süzün. Bir tencereye 7 su bardağı süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri koyup orta ateşe kaynatın. Bu arada bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü atın. Karıştırarak tatlıya yedirin ve hemen ateşten alın. Tatlıyı kaselere boşaltıp soğutun ve dilediğiniz şekilde süsleyip, dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın.
 
Geri
Üst