Sulu börek

UzmaN

Yeni Üye
Üye
Sulu börek
peynirli sulu börek sulu borek tarifi börek borek
Sulu Börek İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 100 gram taze kaşar peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
Sulu Börek Tarifi

Herbir yufkayı iki taraftan kıvırarak rulo yapın. Daha sonra bıçakla bir parmak kalınlığında keserek şeritler elde edin.
Tüm yufkaları kesip üzerine soğuk su koyarak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Bu arada sosunu hazırlayın.
Süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın. Buzdoalıbndan yufkaları alın ve elinizle suyunu sıkarak yarısını fırın kabına serpiştirin. Üzerine peynir, maydanoz karışımını ve kaşar peynirinin yarısını koyun. Kalan yufkaları da elinizle sıkıp harcın üzerine yerleştirin.
Sosu üzerine döküp kalan kaşar peyniri rendesini de üzerine serpin. 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst