Tarhana Çorbası

melegim

Yeni Üye
Üye
Tarhana Çorbası
Tarhana Çorbası


1 Çay bardağı toz tarhana
1 Çay kaşığı tuz
1 Tutam kırmızı biber
2 Çay kaşığı margarin
5 Su bardağı ılık su

Hazırlanışı


  • Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir.
  • Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur.
  • Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir.
  • 10 dakika sonra çorbanız hazırdır.
  • Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır
 
Geri
Üst