Tavuklu Karnıyarık

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Tavuklu Karnıyarık
tavuklu karnıyarık
















karniyarik-2050.jpg





Malzemeler

3 Adet tavuk budu
1 kg. Patlıcan
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
2 Adet soğan
4 Diş sarımsak
3 Adet dolmalık biber
3 Adet biberiye dalı
2 Adet domates
1 Tatlı kaşığı karışık salça
1/2 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Çay kaşığı kimyon
1/2 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı köri

Yapılışı


Patlıcanlar ise alaca olarak soyulur.
Üzerine tuz serpilerek 20 dakika kadar acı suyu çıkması için bekletilir.
Daha sonra iki el ile iyice sıkılarak hem acı suyundan hem de tuzundan arındırılır.
Patlıcanlar zeytinyağı dökülen tavada kızartılır ve yayvan bir tencereye var ise toprak güveç içine dizilir.
İç malzeme hazırlığı soğanların zeytinyağı içinde kavrulması ile başlar.
Soğanlar pembeleşince doğranan sarımsaklar ve ince ince doğranan biberler de eklenir.
Diğer bir tarafta ise tavuk butları kuşbaşı şeklinde doğranır ve malzemelerin üzerine dökülür. Tencereye taze biberiye dalları da katıldıktan sonra doğranmış olan domatesler ilave edilir.
Son olarak da salça, kimyon, karabiber ve köri da ilave edilerek kavrulma işlemine birkaç dakika daha devam edilir.
Daha sonra tencerenin ateşi kapatılır.
Tencere içinde bekleyen kızarmış patlıcanlar tam ortasından bıçak ucu ile yarılır ve iç malzemesi orantılı olarak patlıcan içlerine doldurulur.
İç malzemenin hazırlandığı tencere içine bir çay bardağı su döküp bu yemeğin üzerine ilave etmeyi unutmayınız.
Tencerenin altı yakılır, yemek önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir ve servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst