Terkedildiğinizde Ne Yapmalısınız?

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Terkedildiğinizde Ne Yapmalısınız?


Melekler sevdiğiniz yanınızda ,çok mutlusunuz ve sevinçten başka bir şey düşünmüyor hatta onsuz olamıyorsunuz. Tam bu duygular içerindeyken bir de bakmışsınız ki ayrılık kelimeleri havada uçuşuyor ve terk ediliyorsunuz.Dünya başınıza yıkılıyor.:( Peki, bundan sonra ne olacak?
Yalnız kalacaksınız açıkcası terkedilmiş olacaksınız.Ama bunların üstesinden gelebilirsiniz.Nasıl mı??Buyrunuz...
terketmek-9689.jpg




Terkedildiğinizde Ne Yapmalısınız?
Her kavuşmanın bir de ayrılığı vardır. Nasıl ki hayatımızda birliktelik varsa ayrılığı da kabul etmemiz gerekmektedir. Kabul etmemek gibi şansımız yok Onu bunu bırakın, en sonunda ölüm ayıracaktır bizi sevdiğimizden. Gideni geri getirmek elbette ki en çok istediğimizdir. Ama giden birisinin geri gelmesinin sonunda ilişkilerin bir daha eskisi gibi olamayacağı da aşikârdır. Peki, ne yapmamız gerekir?
1- Eğer terk edilmeden önce karşınızdakinden ayrılık sözünü duyduğunuzda kesinlikle sakin olun. Sakın ağlayıp, zırlamayın. Bu sizi karşınızdaki kişinin yanında daha da alçaltacaktır. Hele “Ölürüm, öldürürüm, bu acıyı bana verme, can alır giderim.” gibi şarkı modlarına asla girmeyin. Önce anlayalım, daha sonra hesabınızı mı görürsünüz.
2- Dinleyin ve bunu neden istediğini ona sorun. Hiç sözünü kesmeyin. Sözü, gerekçesi, iddianamesi, savunması vs. bitene kadar kızmadan, araya girmeden dinleyin. Hatta mümkünse bir kâğıda not alın. Şimdi olmasa bile bu notun ileride size çok faydası olacaktır. Kısacası; burada ilişkiyi bitirmeye karar veren sevdiğinizi anlamaya çalışın. Sakın yargılamayın, suçlamayın. Dinlerseniz onu anlayacak belki de kendiniz terk etmek isteyeceksiniz.
3- Tepki vermeden bu sefer siz düşündüklerinizi ve öğrenmek istediğiniz soruları sorun. Fakat bunu yaparken asla suçlayıcı olmayın. Kendi düşüncelerinizi anlatın. Karşılıklı suçlama moduna girmeyin. Bir bakmışsınız ki anlaşarak ayrılmış olacaksınız ya da belki de aranızdaki sorunları halledip bir daha terk edilmek üzerine mutlu olacaksınız.
4- Eğer habersizce sizi terk etmişse; kafanızda komplo teorileri ve film senaryoları yazmak yerine sakinlikle bekleyin. Hemen arayıp sitemde bulunmayın. Mümkünse kafanızı dağıtacak, sizi oyalayacak aktivitelerde bulunun. Gezin, tatile çıkın, ailenizi ziyaret edin. Ne bileyim sizi mutlu edecek bir şeyler yapın. Günler geçip hala sizi aramamışsa hiç bunun nedenini sorgulamayın. Ya başına bir iş gelmiş ya da ölmüş; ya da gerçekten sizi aramadan çekip gitmiştir. Bir şekilde siz ona ulaşmaya çalışın. Olmadı arkadaşlarına, ailesine. Eğer hiçbir şekilde yaşadığını biliyor ama size cevap vermiyorsa o defteri bir daha açmamak üzere kapatın. “Bekâra kadın boşaması kolay!” diyeceksiniz ama şunu da unutmayın. Şarkının söylediği gibi “Giden kaybedendir.” Bu nedenle tutkunuzun esiri olmayın. Zaten zamanla unutacaksınız.

terketmekk-3783.jpg


5- Terk etmelerin nedenleri de vardır. Evli, nişanlı olabilir. Sizden artık hoşlanmıyor olabilir. Karşısına daha çok hoşlandığı biri çıkmıştır. Mecburen terk etmiştir. Sıkılmıştır, yaramaz adamdır, kalpsizdir, dir,dir, dir. Düşünün şimdi: Bu gibi nedenlere sahip olan biri sizi ne kadar mutlu edebilir ki. Siz bir tarafınızı yırtıp, ağlayıp, sızlayıp, kendinizden ödün vererek bu kişiyi geri kazansanız da yarın sizi daha fazla üzecektir. Hem siz kendinizi böyle bir kişilikle birlikte düşünüyorsanız, aynı terk etmeyi yarın siz yaparsınız.
6- Kendinizi sorgulayın. Yukarıda karşı tarafın nedenlerini belirttim. Ya kendinize hiç baktınız mı? Terk edilmenin nedeni acaba siz olmayasınız. Bu durumda ilişkinizi yakından tanıyanlar varsa onlara sorun. Ama objektif olmalarını isteyin. Bu, belki sizin biraz anlamanızı sağlayacaktır. Ama bütün gerçek sizin içinizdedir. Sakın unutmayın!


 
Geri
Üst