Truffle

SweetCurse

Yeni Üye
Üye
Truffle
truffe kreması nasıl yapılır truffe kreması
Malzemeler
1 adet pasta tabanı veya artan kekler
200 ml süt kreması
160 gr çikolata sütlü veya bitter size kalmış
Dışını süslemek için ceviz, fındık, antep fıstığı, hindistan cevizi
Hazırlanışı
Süt kreması kaynamaya yakın ısıtılır (fokur fokur kaynatılmayacak )küçük parçalara bölünen çikolata içine atılır ve erimesi sağlanır. Sonra oda sıcaklığına gelince içine ufalanan kek parçaları katılır. Buzdolabında birkaç saat bekletilir. Sonra çıkarılıp elle ceviz büyülüğünde yuvarlanır ve istenilen malzemeyle dışı kaplanır (hindistan cevizi, ceviz, fındık, mavi haşhaş v.s kullanabilirsiniz)dolapta 1-2 saat daha bekletir ve servis edilir.Afiyet olsun…
 
Geri
Üst