Tüp bebek tedavisinde anestezi yapılıyormu?

Uzman SühaN

Administrator
Tüp bebek tedavisinde anestezi yapılıyormu?
ıvf ve anestezi,tüp bebek yapılırken anestezi veriliyormu,tüp bebek tedavisinde narkoz veriliyormu,tüp bebek tedavisi ve anestezi hakkında bilgiler

aa.jpg


yumurta toplama işlemi esnasında hastalar, ‘maske anestezisi’ yöntemiyle anestezi uzman hekimince uyutulmaktadır. İşlem sırasında hastaların kusma sonucu mide içeriklerinin akciğerlerine kaçması nedeniyle olabilecek solunum problemlerini engellemek için, işlemden önceki gece 24 00 dan sonra aç kalmaları gerekmektedir. Hastaların damaryoluna bir kanül yerleştirildikten sonra, damardan verilen ilaçlarla hastanın uyuması sağlanıp maskeyle anestezik gazlar solutularak işlem tamamlanır. Yaklaşık 15 dakika süren işlem boyunca hasta derin uyku halindedir ve ağrı hissetmez. İşlemin tamamlanmasıyla hasta ameliyathanede uyandırılıp tam olarak kendine geldikten sonra odasına gönderilir.

Soluk borusuna tüp sokularak uygulanan genel anestezi yöntemine göre maske anestezisinde, genel anesteziye bağlı pek çok risk görülmez. Hastaların en az 6 saat açlık kuralına uymaları ya da ek hastalıklarının (kalp damar hastalığı, astım ve diğer akciğer hastalıkları vs.) olmaması halinde, maske anestezisi yöntemi; hastalar için son derece güvenlidir. Ayrıca ağrı hissedilmemesi ve uyanma-derlenme süresinin kısa olması nedeniyle de son derece konforludur . Anestezi sonrası odalarına alınan hastalar, yaklaşık 2 saat istirahati takiben tamamen kendilerine geldikten sonra birşeyler yiyip içebilirler. OPU işlemi sonrası ağrı beklenmez, olası basit ağrılar da ağrı kesicilerle giderilir.

Hastanın anestezi uzmanınca belirlenen, uyutulmasına engel teşkil edecek veya riski arttıracak bir durum varlığında (hastanın tok olması, sistemik bir hastalığının olması, geçirilen aktif bir solunum yolu enfeksiyonu mevcudiyeti) hastaya spinal anestezi uygulanabilir. Spinal anestezide, hastanın bel omurlarının arasından ince bir iğne ile girilerek beyin omurilik sıvısı içine lokal anestezik ilaçlar verilir. Böylece işlem uygulanacak bölgede ağrısızlık sağlanarak yumurtalar toplanır.
Uygun ilaç seçimi ve dozlarıyla; merkezimizde uyguladığımız anestezinin, hastanın sağlıklı yumurtaları üzerine zararlı, toksik etkileri yoktur.
Ağrısız bir işlem olan embriyo transferi , kadın doğum hekiminin belirlediği özel durumlar dışında merkezimizde anestezi uygulanmadan yapılmaktadır.
Histereskopi işleminde en az 6 saatlik açlık sonrası hastalara damaryolu açılır ve ‘derin sedasyon’ tekniğiyle damardan verilen anestezik ilaçlarla kısa süreliğine hasta uyutulur, ameliyathanede uyandırıldıktan sonra odasına alınır.
TESE işleminde de aynı teknikle en az 6 saat açlık sonrasında hastaya damaryolu açılarak verilen anestezik ajanlarla hasta uyutulur. Cerrah tarafından ameliyat bölgesi lokal anesteziyle uyuşturulduktan sonra, ağrısız ve konforlu bir şekilde ameliyat tamamlanır.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst