Tüp bebek yaptırdım.Ne zaman test yapmalıyım?

Uzman SühaN

Administrator
Tüp bebek yaptırdım.Ne zaman test yapmalıyım?
tüp bebekte gebelik testi,tüp bebekte hamilelik testi,tüp bebekte gebelik testi ne zaman yapılmalı,tüp bebekte hamilelik testi ne zaman yapılmalı,tüp bebek ve gebelik testi hakkında bilgiler
tt.jpg



Klasik tüp bebek tedavisi (IVF) veya ICSI (mikroenjeksiyon) gibi hangi yöntemle yapılırsa yapılsın tüp bebek tedavisinde embriyonun rahim içerisine transfer edilmesinden 12 gün sonra gebelik testi yapılır. Rahim içerisine yerleştirilen embriyoya ait hücrelerin B-HCG hormonu salgılaması ve bu hormonun anne kanına geçmesi için yaklaşık 10-12 gün süre geçmesi gerekir. 12 günden önce uygulanan testlerde çıkan sonuç güvenilir ve net bilgi vermeyeceği için erken test yapmanın bir faydası yoktur.

B-HCG değeri kaç olmalıdır?
Beta-HCG değeri hamile olmayan bayanlarda (ve tüp bebeğin tutmaması halinde) sıfır veya sıfıra çok yakın (0.1 - 0.001 gibi) olur. Hamilelik varlığında değer genellikle 10'un üzerinde hatta 50, 100 veya daha yüksek değerlerdedir. Ancak bu yüksek değerler her zaman hamileliğin kesin sağlıklı olduğu anlamına gelmez, değerde yükselme oluyor mu takip edilmelidir ve zamanı gelince ultrason ile gebelik kontrol edilmelidir. Unutulmamalıdır ki dış gebelik, boş gebelik, düşük gibi sağlıksız gebelik durumlarında da HCG değeri yüksek çıkar, hatta takiplerde yükselmeye devam edebilir. Bu nedenle kesin sonuç ultrason yapılana kadar netleşmez.

İdrar testi mi, kanda gebelik testi mi?
Şartların imkan vermesi halinde mutlaka kanda gebelik testi yapılması önerilir. Kanda gebelik testinde ölçülen BETA-HCG hormonu değeri hamilelik varlığı hakkında en net bilgiyi verir. İdrar testlerin güvenilirliği bu kadar yüksek değildir ancak imkan olmayan durumlarda uygulanabilir.
 
Geri
Üst