yağlı pide tarifi yağlı pide balıkesir yöresine ait yemekler yagli soğanlı
MALZEMELER: Hamuru için: 1 kilo un 1 paket kuru maya(yaş mayada olabilir) Yarım çay bardağı sıvı yağ Su,tuz İç malzeme: 3 adet sivri biber 1 adet domates 2 orta boy kuru soğan 250 gr beyaz peynir Dere otu,maydanoz Karabiber
YAPILIŞI: Un,maya,su,sıvıyağ ve tuzdan ekmek hamuru yumuşaklığında hamur yapılır(kulak memesi yumuşaklığından daha yumuşak)Yağlanmış tepsiye bastırarak döşenir.Kenarlardan dışarı taşacak şekilde.Domatesler rendelenir.Soğan ince ince doğranır.Peynire karıştırılır.Dere otu ve maydanoz doğranıp karıştırılır.Biberler doğranıp ilave edilir.Karabiber atılıp tepsiye yayılır.Hamurun tepsiden taşan kısımları ile iç malzemenin üzeri kapatılır.Üzerine yoğurt ve sıvıyağ karışımı sürülür.Soğuk fırında 180 derecede pişirilir.Afiyet olsun
Unuttugum bir lezzetti yagli pide. Ben Edremit'liyim ve annem cok guzel yapardi yagli pideyi. Cok tesekkur ederim bu harika pideyi hatirlattigin ve paylastigin icin... Ellerine saglik.