Yaprak salamura yapımında püf noktaları nelerdir?

  • Konbuyu başlatan Yenikoylu
  • Başlangıç tarihi
Y

Yenikoylu

Forum Okuru
Yaprak salamura yapımında püf noktaları nelerdir?

Yaprak nasıl salamura yapılır melek kadınlar kulübü kuru yaprak nasıl salamura yapılır forum'da.​

Kızlar bahara yaprak salamura yapmayı planlıyorum. İlk kez yapacağım da yaprak salamura nasıl yapılır bilgi verir misiniz? Taze alıp salamura yapmak istiyorum. Eşim çocuklar çok seviyor. Bayramda filan da çok gidiyor dışarıdan almak istemiyorum daha pahalı oluyor. Tuzunu filan nasıl ayarlıyoruz ayrıntılı bilgi istiyorum kızlar.
 
Merhabalar
Yaprak satmasını kim sevmez ama dimi? Yaprak salamura yapmak için öncelikle ince ve damarsiz olanlar makbule oluyor bu tür yapraklardan seçerseniz salamuraniz da sarmalariniz da harika olur. Aldığınız yaprakları güzelce temizlemek gerekiyor öncelikle. Diğer bir tarafta tencerede suyu kaynatın içine kaya tuzunu ekleyin limon tuzu da ekleyin. Örneğin 3kg asma yaprağı varsa 5 kg luk bidona her litre su icin 200gr kaya tuzu 7-8 litre su gerekir. Bu şekilde ağzı sıkıca kapatılır ve artık beklenir. Kaya tuzu kullanmak bozulmamasini ve yaprakların erimemesini sağlar.

images (2).jpeg


Leziz turşu tarifi arıyorsanız aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. "Leziz turşu yapmanın püf noktaları nelerdir" konusunda aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Salamura asma yaprağının tuzu nasıl giderilir


Selam kızlar bu hususta daha önce başıma geldiğinden dolayı bu konuya yazmak istedim. Diyelim ki salamura aldığınız ya da evlerinizde yaptığınız salamura yaprakları çok tuzlu. Bu durumda ne yapacaksınız. Salamura yaprağın tuzu nasıl azaltılır ? Şunları yapabilirsiniz.

Salamura Yaprağının tuzu nasıl azaltılır ? Şunları yapın:

  • Tuzlu salamura yapraklarını çıkartınız.
  • Soğuk su ile yıkayınız.
  • Bir tencere su kaynatınız.
  • Kaynayan tencerenin içine bu salamura yaprakları atıp iki dk kaynatınız.
  • Tekrar çıkarttığınızda gene soğuk suya tutunuz.
Böylece kullanacağınız kadar çıkarttığınız salamura yapraklarının tuz oranlarının iyice gitmiş olduğunu göreceksiniz afiyet olsun :)
 
Geri
Üst