Melekler Mekanı
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
PORTAL
Soru Sor
Sağlık Sorusu
Derdim Var
Hamilemiyim Sorusu
Cinsellik Sorusu
Hamilemiyim
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Hamilelikten Şüpheleniyor iseniz, hamile olduğunuzu yüzde yüz ortaya koyacak belirtileri sizler için yazdık TIKLAYIN
Melekler Mekanı
Lezzetli Basit Yemek Tarifleri
Yemek Tarifleri
Yeşillikler dolapta nasıl saklanır ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Uzman SühaN" data-source="post: 997442" data-attributes="member: 66432"><p>Sofralarımızın olmazsa olmazı dır yeşillikler.Her biri nin ayrı ayrı faydası ve vitamini vardır.Yeşil soğan,maydanoz,dere otu,roka,nane,fesleğen ,marul sık tüketilen yeşillikler arasında dır.Bu yeşilliklerden harika lezzetli salatalar yaparız.Sabah kahvaltılarında da yeşillik tüketiriz.Özellikle peynirle tüketildiğin de muhteşem bir aroma yakalarız.Yeşilliklerin aromasını ve görüntüsünün bozulmaması için iyi muhafaza etmemiz gerekir.Zira yeşillikler çok çabuk bozulabiliyor.Ben yeşillikleri saplarından ayırarak kavanozlarda muhafaza ediyorum.Özellikle maydanoz,tere ve rokayı.Yeşil soğan ve marul gibi yeşillikleride su ile nemlendirerek beyaz kağıtlara sarıyorum.Diğer yaptığım işlem ise yeşillikleri yıkayıp doğrayıp hava almayan kapaklı kaplarda saklıyorum.Tabi bunların dışında da yeşillikleri uzun süre canlı tutmanın yolları var.Yazımızın devamın da yeşilliklerin uzun süre saklanması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulabilirsiniz.</p><p></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]65362[/ATTACH] </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Yeşillikler Buzdolabında Nasıl Saklanmalı?</p><p></p><p>Yeşillik denince akla ilk marul gelir. Marul ister büyük olsun ister küçük, dış yaprakları kısa sürede renk değiştirmeye, hatta çürümeye başlar. Bunun nedeni marulun ıslak olmasıdır. Islaklıktan kaynaklana renk değişimlerini, bozulmaları ve çürümeleri ortadan kaldırmak için marul buzdolabına koyulmadan önce kurutulmalıdır.</p><p></p><p></p><p>Tüm yeşillikleri kurutmanın en geçerli yolu kurutuculardır. Kurutucular sayesinde hem zamandan kazanmak mümkündür hem de bu sayede yeşillikler tazeliğini korur. Yeşilliklerin iyi kurutularak saklanması durumunda 7 gün süreyle tazeliğini koruduğu bilinir.</p><p></p><p>Islak kalmaları dışında yeşilliklerin diğer bozulma nedenleri de hava almayan poşetlerde saklanmalarıdır. Pazar ya da marketten satın alınan yeşilliklerin konulduğu poşetler saklamaya uygun değildir. Bunun yerine yeşilliklerin “saman kağıt” denen kağıtlara sarılarak saklanması tavsiye edilir. Bu kağıtların olmadığı durumlarda gazete kağıdı da aynı işlemi görür.</p><p></p><p>Maydanoz da marul gibi ıslaklığı sevmeyen bir bitkidir. Bu nedenle de kuru saklanmalıdır. Ayıklanarak yıkanması, daha sonra kurutulması, son olarak da cam bir kavanoza alınması gerekir. Cam kavanoz sayesinde maydanozlar sararmaz, üstelik istendiğinde hemen çıkarılarak kullanılabilir. Bu şekilde yedi gün süreyle taze şekilde tüketilebilir.</p><p></p><p>Ispanakları saklarken önceden yıkamak pek doğru olmaz. Çünkü miktar olarak fazla olan ıspanağın kuruması ve bu işlem için yer ayarlanması sorun yaratır. Buzdolabını fazla sevmeyen ıspanak tüketileceği zamana yakın alınmalıdır. Ispanak alındığında mutlaka birkaç saat havalandırılmalı, sonra mümkünse kağıda sarılarak buzdolabında saklanmalı ve üç gün içinde tüketilmelidir.</p><p></p><p>Yeşillikleri daha uzun süre saklamak için en pratik yöntem derin dondurucuda saklamaktır. Maydanoz, roka, dereotu gibi az miktardaki sebzeler yıkanarak kurutulmalı, daha sonra buzdolabı poşetlerine bölünerek derin dondurucuya atılmalıdır. Ispanak, marul gibi büyük yapraklı sebzelerse salata kurutucusunda kurutulmalı ve büyük boy buzdolabı poşetleriyle derin dondurucudaki yerini almalıdır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Uzman SühaN, post: 997442, member: 66432"] Sofralarımızın olmazsa olmazı dır yeşillikler.Her biri nin ayrı ayrı faydası ve vitamini vardır.Yeşil soğan,maydanoz,dere otu,roka,nane,fesleğen ,marul sık tüketilen yeşillikler arasında dır.Bu yeşilliklerden harika lezzetli salatalar yaparız.Sabah kahvaltılarında da yeşillik tüketiriz.Özellikle peynirle tüketildiğin de muhteşem bir aroma yakalarız.Yeşilliklerin aromasını ve görüntüsünün bozulmaması için iyi muhafaza etmemiz gerekir.Zira yeşillikler çok çabuk bozulabiliyor.Ben yeşillikleri saplarından ayırarak kavanozlarda muhafaza ediyorum.Özellikle maydanoz,tere ve rokayı.Yeşil soğan ve marul gibi yeşillikleride su ile nemlendirerek beyaz kağıtlara sarıyorum.Diğer yaptığım işlem ise yeşillikleri yıkayıp doğrayıp hava almayan kapaklı kaplarda saklıyorum.Tabi bunların dışında da yeşillikleri uzun süre canlı tutmanın yolları var.Yazımızın devamın da yeşilliklerin uzun süre saklanması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulabilirsiniz. [ATTACH=full]65362[/ATTACH] Yeşillikler Buzdolabında Nasıl Saklanmalı? Yeşillik denince akla ilk marul gelir. Marul ister büyük olsun ister küçük, dış yaprakları kısa sürede renk değiştirmeye, hatta çürümeye başlar. Bunun nedeni marulun ıslak olmasıdır. Islaklıktan kaynaklana renk değişimlerini, bozulmaları ve çürümeleri ortadan kaldırmak için marul buzdolabına koyulmadan önce kurutulmalıdır. Tüm yeşillikleri kurutmanın en geçerli yolu kurutuculardır. Kurutucular sayesinde hem zamandan kazanmak mümkündür hem de bu sayede yeşillikler tazeliğini korur. Yeşilliklerin iyi kurutularak saklanması durumunda 7 gün süreyle tazeliğini koruduğu bilinir. Islak kalmaları dışında yeşilliklerin diğer bozulma nedenleri de hava almayan poşetlerde saklanmalarıdır. Pazar ya da marketten satın alınan yeşilliklerin konulduğu poşetler saklamaya uygun değildir. Bunun yerine yeşilliklerin “saman kağıt” denen kağıtlara sarılarak saklanması tavsiye edilir. Bu kağıtların olmadığı durumlarda gazete kağıdı da aynı işlemi görür. Maydanoz da marul gibi ıslaklığı sevmeyen bir bitkidir. Bu nedenle de kuru saklanmalıdır. Ayıklanarak yıkanması, daha sonra kurutulması, son olarak da cam bir kavanoza alınması gerekir. Cam kavanoz sayesinde maydanozlar sararmaz, üstelik istendiğinde hemen çıkarılarak kullanılabilir. Bu şekilde yedi gün süreyle taze şekilde tüketilebilir. Ispanakları saklarken önceden yıkamak pek doğru olmaz. Çünkü miktar olarak fazla olan ıspanağın kuruması ve bu işlem için yer ayarlanması sorun yaratır. Buzdolabını fazla sevmeyen ıspanak tüketileceği zamana yakın alınmalıdır. Ispanak alındığında mutlaka birkaç saat havalandırılmalı, sonra mümkünse kağıda sarılarak buzdolabında saklanmalı ve üç gün içinde tüketilmelidir. Yeşillikleri daha uzun süre saklamak için en pratik yöntem derin dondurucuda saklamaktır. Maydanoz, roka, dereotu gibi az miktardaki sebzeler yıkanarak kurutulmalı, daha sonra buzdolabı poşetlerine bölünerek derin dondurucuya atılmalıdır. Ispanak, marul gibi büyük yapraklı sebzelerse salata kurutucusunda kurutulmalı ve büyük boy buzdolabı poşetleriyle derin dondurucudaki yerini almalıdır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
Adı
İnsan doğrulaması
bugünbenim doğum günüm kelimeler dizili boğazımda bir bar taburesi üstünde .... öldüğü yaştayım noktalı yerde olması gereken kelimeyi aşağıya yaz botlardan usandık kızlar
Cevap yaz
Melekler Mekanı
Lezzetli Basit Yemek Tarifleri
Yemek Tarifleri
Yeşillikler dolapta nasıl saklanır ?
Üst