Yumurta hakkında pratik bilgilerimize bir göz atın....

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Yumurta hakkında pratik bilgilerimize bir göz atın....
yumurta haşlarken çatlamaması için yumurta resimleri resmi çift sarılı nasıl anlaşılır
Kendisi küçük şifası büyük: Yumurta
Yumurta hakkında pratik bilgilerimize bir göz atın....


Kahvaltı sofralarının kraliçesi, hamur işlerinin birleştiricisi, sağlık için gerekli olan tüm besin öğelerini içeren, kendisi küçük marifeti büyük yumurta vazgeçilmez bir gıda. Yumurta deyip de geçmemek gerekir...
Yumurtanın faydalarından tutun da, ‘taze yumurta nasıl anlaşılır?’ ya da ‘yumurtanın sarısını beyazından nasıl ayırmak gerekir?’ gibi pek çok merak ettiğiniz detaylara işte pratik yanıtlar...

yumurta1-5058.jpg


Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?


Yumurtanın kalori değeri düşüktür. 1 adet yumurtada 80 kalori vardır ve bunun %80’i sarısındadır.
Katı şekilde haşladığınız yumurtaları 1 hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
Yumurtanın çiğ veya pişmiş olduğunu anlamak için yumurtayı kendi etrafında hızlıca döndürün. Düzgün şeklide dönüyorsa pişmiş demektir.
Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz.
Yumurtayı 10 dakikadan fazla kaynattığınızda, yumurtanın sarısı yeşile döner.
Haşlanmış yumurtayı kolayca soymak için hafifçe tezgaha vurup, çatlaklar oluşturun. Soymadan önce kısa bir süre soğuk suda tutmayı unutmayın.
Buzdolabına sakladığınız yumurtaların yanında soğan, peynir gibi kokusu yoğun besinler bulundurmayın. Çünkü gözenekli bir yapıya sahip olan yumurta kabuğu, kokuları içine çeker.


Yumurtanın akını sarısından ayırmak için ne yapmak gerekir?


Yumurtanın akı ile sarısını elimizde ayırmak her zaman iyi sonuçlar vermeyebilir. Yumurta akını sarısından düzgün şekilde ayırmak için küçük bir huninin içine yumurtayı yavaşça kırın. Yumurta sarısı üstte kalırken, akı altta kalacaktır.

Not: Yumurtaları sivri uçları aşağı gelecek şekilde, mümkünse kendi kutusunda, 2 hafta boyunca tazeliğini yitirmeden buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
 
Geri
Üst