Zeytinyağle Bezelye

T

TİTAN

Forum Okuru
Zeytinyağle Bezelye
zeytinyağlı bezelye, nasıl yapılır, nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

Sevgili melekler,
Ben küçükken ağzıma bezelye koymazdım nedense.Tabi şimdi nedense diyorum,o zaman hiç sevmezdim.Ne zaman ki okulun yemekhanesinde bezelye yemeye başşladım,yiyiş o yiyiş,artık çok seviyorum ve sevmeyenlere de tavsiye ediyorum..

Malzemeler,

1 kilo taze bezelye (ya da konserve )

1 adet soğan

2 3 adet orta boy patates

1-2 havuç

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1-2 kaşık salça

1 demet dereotu

tuz

şeker

2-3 diş sarımsak



1. Bezelye temizlenir. Çıkan iç yıkanır ve süzülür. İnce doğranmış soğan, yağda hafif kavrulur, salça eklenir. Sonra bezelye katılarak biraz daha kavrulur. Üzerini kapatacak kadar sıcak su dökülür. Tuz katılır, kaynamaya bırakılır.

2. Kabukları soyulup yıkanmış patates, fındıktan daha küçük küpler halinde doğranır. Bezelye yumuşamaya yüz tutunca üzerine hazırlanan patatesler ilave edilir. Yıkanıp, ince kıyılmış yarım demet dereotu da katılır.

Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Servis tabağına alındıktan sonra dereotunun geri kalanı üzerine serpilir.


Bezelye konserve olarak kullanılacaksa önce soğan-sarımsak ve havuç yağda kavrulur,salça eklenir.Tuzu ,şekeri ve suyu ayarlandıktan sonra patates ve bezelye eklenir.Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.

Soğuyunca dereotu serpilerek servis yapılır..

Afiyet olsun...:tik:
 
Geri
Üst