Zeytinyağlı Cevizli Kereviz Tarifi

DeRyAaLı

Yeni Üye
Üye
Zeytinyağlı Cevizli Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Cevizli Kereviz Tarifi – Zeytinyağlı Cevizli Kereviz Yemeğinin Yapılışı

zeytin_yagli_kereviz_dolmasi.jpg


4 iri kereviz
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
2 yemek kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
2 diş sarımsak Tuz
Ceviz İçi

tarifi

Baklaları akşamdan ılık suda ıslatın. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp soğan sarımsak bakla 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu ekleyin. Tencereye malzemenin üzerini örtecek kadar su döküp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kerevizleri soyup ikiye keserek ortalarını oyun. Başka bir tencereye kerevizleri dizip üzerine kalan zeytinyağı 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu serpin. Çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Ceviz iç malzemesi piştiğinde kerevizlerin ortalarına doldurun. Dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.​


 
Geri
Üst